Boloņas mērce ir vispopulārākā gaļas mērce no Itālijas. Tas tiek pagatavots ātri un vienkārši, tas izrādās garšīgs. Lieliski sader ar jebkāda veida makaroniem un citiem garnīru.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Maltā gaļa 300 g
- Burkāns 160 g
- Baltais sīpols 80 g
- Tomātu pasta 2 ĒK
- Svaigi zaļumi 30 g
- Žāvēti ķiploki 1 TK
- Lauru lapa 1 gab
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 202 ккал
Proteīns: 6.9 г
Tauki: 15.44 г
Ogļhidrāti: 6.64 г
Soļi
-
Sagatavojiet visas sastāvdaļas.
-
Sīpolu sakapā, burkānu sarīvē uz rupjās rīves. Pannā sakarsē augu eļļu, liek malto gaļu ar dārzeņiem. Apcep 5-7 minūtes uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot.
-
Pievienojiet maltajai gaļai tomātu pastu, samaisiet. Apcep vēl 2 minūtes.
-
Pievieno 200 ml vārīta ūdens, lauru lapu, kaltētu ķiploku, sāli, piparus pēc garšas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, aizver vāku un vāra mērci uz lēnas uguns 20 minūtes.
-
Pasniedzot, dekorējiet trauku ar svaigiem zaļumiem un rīvētu sieru. Pasniedziet mērci pāri makaroniem, spageti vai jebkuram citam garnīram.