Gaļas Boloņas mērce

Boloņas mērce ir vispopulārākā gaļas mērce no Itālijas. Tas tiek pagatavots ātri un vienkārši, tas izrādās garšīgs. Lieliski sader ar jebkāda veida makaroniem un citiem garnīru.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Maltā gaļa 300 g
  • Burkāns 160 g
  • Baltais sīpols 80 g
  • Tomātu pasta 2 ĒK
  • Svaigi zaļumi 30 g
  • Žāvēti ķiploki 1 TK
  • Lauru lapa 1 gab
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 202 kcal
Olbaltumvielas: 6.9 g
Tauki: 15.44 g
Ogļhidrāti: 6.64 g
Pagatavošana
40 min.Drukāt
  • Gaļas Boloņas mērce - 1
    Sagatavojiet visas sastāvdaļas.
  • Sīpolu sakapā, burkānu sarīvē uz rupjās rīves. Pannā sakarsē augu eļļu, liek malto gaļu ar dārzeņiem. Apcep 5-7 minūtes uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot.
  • Pievienojiet maltajai gaļai tomātu pastu, samaisiet. Apcep vēl 2 minūtes.
  • Pievieno 200 ml vārīta ūdens, lauru lapu, kaltētu ķiploku, sāli, piparus pēc garšas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, aizver vāku un vāra mērci uz lēnas uguns 20 minūtes.
  • Pasniedzot, dekorējiet trauku ar svaigiem zaļumiem un rīvētu sieru. Pasniedziet mērci pāri makaroniem, spageti vai jebkuram citam garnīram.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv