Lēcu zupa

Zupu multivārāmajā katlā var vārīt no jebkuras lēcas: sarkanas, dzeltenas, oranžas, brūnas, melnas vai zaļas, tikai jārēķinās ar gatavošanas laiku.

Svarīgi! Zaļās lēcas gatavo ilgāk. Turklāt zaļo un brūno lēcu zupas izrādās tumšas.

*Recepte piemērota multikatlam Delimano.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Lēcas 250 g
  • Sīpols 1 gab
  • Vesels ķiploks 1 gab
  • Tomātu biezenis 125 g
  • Lauru lapa 1 gab
  • Kartupelis 1 gab
  • Cietā desa 1 gab
  • Olīveļļa 1 ĒK
  • Saldas paprikas pulveris 1 TK
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 216 kcal
Olbaltumvielas: 8.32 g
Tauki: 10.19 g
Ogļhidrāti: 22.39 g
Pagatavošana
60 min.Drukāt
  • Salej un saber visas sastāvdaļas gatavošanas traukā (iekšējā traukā).
  • Pievieno piparus un ūdeni.
  • Nospiež «MENU» (izvēlne) taustiņu, izvēlas «SLOW COOK» (lēnā gatavošana) programmu. Nospiež «TIME» (pagatavošanas laiks) un izvēlas 1 stundu, spiežot «+» vai «-» pogas, nospiež «START», lai sāktu gatavošanu.

Padoms!
Lēcas ir ārkārtīgi bagātas ar šķiedrvielām, ogļhidrātiem, minerālvielām un B1 vitamīnu, taču tajās gandrīz nav tauku, kaloriju un holesterīna.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv