Suši rīsi

Lai pagatavotu perfektus suši rīsus multivārāmajā katlā, labi jānoskalo putraimi, jāizvēlas pareizā ūdens proporcija un jāsagatavo marināde.

*Recepte piemērota multikatlam Philips.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Rīsu 250 g
  • Rīsu etiķa 2 ĒK
  • Sojas mērces ½ TK
  • Cukurs 2 TK
  • Sāls 1 TK
  • Ūdens  
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 163 kcal
Olbaltumvielas: 4.22 g
Tauki: 4.42 g
Ogļhidrāti: 26.73 g
Pagatavošana
40 min.Drukāt
  • Iekšējā katlā ieberiet 250 g rīsu.
  • Rūpīgi izmaisiet rīsus zem tekoša ūdens.
  • Pielejiet ūdeni līdz atzīmei, kura atbilst 250 g rīsu. Skala ir iekšējā katla iekšpusē.
  • Aizveriet ierīci, noregulējiet «RICE» programmu un nospiediet «START» taustiņu.
  • Sagatavojiet marinādi: bļodā ielejiet rīsu etiķi, citronu sulu, sojas mērci, pieberiet sāli un cukuru.
  • Suši rīsi vārās 40 minūtes. Kad līdz programmas beigām būs palikušas 10 minūtes, ekrānā parādīsies atpakaļskaitāmais laiks.
  • Kad programma beigsies, automātiski ieslēgsies ierīces siltuma saglabāšanas funkcija «KEEP WARM».
  • Kamēr šī funkcija darbojas, atstājiet rīsus vēl uz 20 minūtēm, pielejiet marinādi un rūpīgi izmaisiet.

Padoms!
Suši var izmantot ne tikai baltos rīsus, bet arī brūnos.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv