Lai pagatavotu perfektus suši rīsus multivārāmajā katlā, labi jānoskalo putraimi, jāizvēlas pareizā ūdens proporcija un jāsagatavo marināde.
*Recepte piemērota multikatlam Philips.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Rīsu 250 g
- Rīsu etiķa 2 ĒK
- Sojas mērces ½ TK
- Cukurs 2 TK
- Sāls 1 TK
- Ūdens
Uz porciju
Kalorijas: 163 ккал
Proteīns: 4.22 г
Tauki: 4.42 г
Ogļhidrāti: 26.73 г
Soļi
-
Iekšējā katlā ieberiet 250 g rīsu.
-
Rūpīgi izmaisiet rīsus zem tekoša ūdens.
-
Pielejiet ūdeni līdz atzīmei, kura atbilst 250 g rīsu. Skala ir iekšējā katla iekšpusē.
-
Aizveriet ierīci, noregulējiet «RICE» programmu un nospiediet «START» taustiņu.
-
Sagatavojiet marinādi: bļodā ielejiet rīsu etiķi, citronu sulu, sojas mērci, pieberiet sāli un cukuru.
-
Suši rīsi vārās 40 minūtes. Kad līdz programmas beigām būs palikušas 10 minūtes, ekrānā parādīsies atpakaļskaitāmais laiks.
-
Kad programma beigsies, automātiski ieslēgsies ierīces siltuma saglabāšanas funkcija «KEEP WARM».
-
Kamēr šī funkcija darbojas, atstājiet rīsus vēl uz 20 minūtēm, pielejiet marinādi un rūpīgi izmaisiet.
Padoms!
Suši var izmantot ne tikai baltos rīsus, bet arī brūnos.