Siera zupa ar tītaru

Siera zupas recepte pie mums atnāca no Francijas. Dārgā cietā siera vietā varat izmantot augstas kvalitātes kausēto sieru. Uz tītara vārītais buljons piešķirs zupai garšu un bagātību. Tītara gaļa ir slavena ar saviem ieguvumiem veselībai: tā ir ieteicama alerģijām un mazkaloriju diētām. Tas gandrīz nesatur taukus, bet ir bagāts ar olbaltumvielām, ātri sagremojams un viegli uzsūcas. Sieru zupai pievieno pēdējā stadijā, lai tas pilnībā izkusis, bet nezaudētu savu garšu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +6
  • Kartupelis 500 g
  • Burkāns 150 g
  • Sīpols 100 g
  • Tītara gaļa 600 g
  • Kausēts siers 120 g
  • Sāls 1 TK
  • Ķiploks 2 g
  • Malti melnie pipari 1 TK
  • Ūdens 1400 ml
  • Augu eļļa 2 ĒK
  • Zaļais sīpols  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 66 kcal
Olbaltumvielas: 4.36 g
Tauki: 3.51 g
Ogļhidrāti: 4.53 g
Pagatavošana
2 stunda. 0 min.Drukāt
  • Siera zupa ar tītaru - 1
    Kartupeļus sagriež mazos gabaliņos, burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Nomizo sīpolu un ķiploku. Atkausējiet tītara gaļu ledusskapī 3 stundas un labi noskalojiet. Sieru sagriež mazos gabaliņos.
  • Siera zupa ar tītaru - 2
    Liek tītaru aukstā ūdenī, uzvāra, noņem putas un vāra uz lēnas uguns 60 minūtes. Tītara gaļu izņem no buljona, atdala no kauliem, sagriež mazos gabaliņos.
  • Siera zupa ar tītaru - 3
    Sīpolus un burkānus apcep karstā augu eļļā 5 minūtes. Pievienojiet buljonam apceptos dārzeņus un kartupeļus, vāriet 5 minūtes.
  • Siera zupa ar tītaru - 4
    Buljonam pievieno tītara gabaliņus, sāli, kausēto sieru, melnos piparus, ķiplokus. Rūpīgi samaisa, atstāj zem slēgta vāka uz lēnas uguns 5 minūtes.
  • Siera zupa ar tītaru - 5
    Pasniedziet tītara siera zupu, kas papildināta ar zaļajiem sīpoliem.

Padoms!
Lai tītara siera zupa būtu veselīgāka, izvēlies dabīgu kausētu sieru bez konservantiem.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv