Borščs ar ceptu biešu

Cepts borščs ir vēl viens alternatīvs zupas pagatavošanas veids, kas ir īpaši vienkāršs un pieejams. Nekas sarežģīts, bet borščs ir ļoti garšīgs.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Ūdens 1000 ml
  • Bietes 5 gab
  • Puravi 1 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Selerijas kāts 2 gab
  • Citronu sula 2 TK
  • Skābais krējums 100 g
  • Smaržo piparu graudi 5 gab
  • Malti pipari  
  • Jūras sāls  
  • Saišķitis diļļu  
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 123 kcal
Olbaltumvielas: 6.56 g
Tauki: 6.71 g
Ogļhidrāti: 9.44 g
Pagatavošana
60 min.Drukāt
  • Puravu, sīpolu un seleriju sagrieziet, pieberiet smaržīgos piparus, pielejiet aukstu ūdeni un izvāriet buljonu.
  • Bietes rūpīgi nomazgājiet un sagrieziet 3-5 mm biezās šķēlītēs.
  • Plātī lieciet bietes vienā kārtā.
  • Sāli ar pipariem sagrūdiet, ar šo maisījumu apbārstiet bietes.
  • Ievietojiet plāti cepeškrāsnī un cepiet 25-30 minūtes.
  • Izvārītajā buljonā lejiet citronu sulu, pieberiet sāli, piparus un sasmalciniet dilles.
  • Ceptās bietes sagrieziet šauros stienīšos.
  • Lieciet biešu stienīšus bļodiņās, pārlejiet ar buljonu, pievienojiet skābo krējumu.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv