Kāposti, kas sautēti ar gaļu multivārāmajā katlā, ir diezgan apmierinošs ēdiens, kas piemērots pusdienām vai vakariņām.
*Recepte piemērota multikatlam Philips.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Skābēti kāposti 100 g
- Sīpols 1 gab
- Desa 300 g
- Cūkgaļas lāpstiņas 300 g
- Eļļa 1 ĒK
- Žāvētas sēnes 15 g
- Ābols 1 gab
- Žāvētas plūmes 4 gab
- Ūdens 100 ml
- Lauru lapa 2 gab
- Smaržīgie pipari 3 graudiņi
- Kadiķu ogas 3 gab
- Melno un krāsaino piparu graudiņi
Uz porciju
Kalorijas: 82 ккал
Proteīns: 5.16 г
Tauki: 5.9 г
Ogļhidrāti: 3.13 г
Soļi
-
Ierīces iekšējā katlā ielejiet eļļu, ielieciet sīpolus.
-
Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «FRY» programmu. Ar «COOKING TIME» taustiņu noregulējiet laiku 15 minūtes. Nospiediet «START» taustiņu. Ik pa laikam apmaisiet.
-
Pēc 5 minūtēm pievienojiet sagrieztu desu un cūkas lāpstiņu. Turpiniet cept ar atvērtu vāku.
-
Pēc tam pievienojiet skābētus kāpostus, lauru lapas, smaržīgos piparus, kadiķu ogas, izmērcētas sēnes, pieberiet piparus un pielejiet mazliet ūdens. Noregulējiet «STEW» programmu 1 stundai un 30 minūtēm, aizveriet vāku un nospiediet «START» taustiņu.
-
Pēc tam pievienojiet žāvētās plūmes un ābolu. Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «BAKE» programmu. Ar taustiņu «TEMPERATURE» noregulējiet 80°C. Pēc tam ar «COOKING TIME» taustiņu noregulējiet laiku 20 minūtes.
Kas ir Bigoss?
Bigoss — tradicionālais otrais kāpostu un gaļas ēdiens ukraiņu, baltkrievu, poļu un lietuviešu virtuvei.