Griķu zupa ar gaļu

Vēsās rudens dienas ir labākais laiks sātīgām karstajām zupām. Griķu zupa nav populārākais pirmais ēdiens, bet garšīgs un apmierinošs. Par pamatu ņemsim klasisko vistas buljonu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +7
  • Vistas gaļa 200 g
  • Ūdens 3000 ml
  • Burkāns 1 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Griķi 150 g
  • Kartupelis 300 g
  • Augu eļļa 30 ml
  • Lauru lapa 1 gab
  • Melnie pipari 3 gab
  • Svaigi garšaugi 20 g
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 38 kcal
Olbaltumvielas: 1.81 g
Tauki: 1.51 g
Ogļhidrāti: 4.05 g
Pagatavošana
1 stunda. 15 min.Drukāt
  • Sagatavojiet visas sastāvdaļas.
  • Uzlieciet uz uguns katlu ar ūdeni, ielieciet tajā gaļu. Vārot noņem putas, pievieno lauru lapu un piparu graudus. Vāra 40 minūtes.
  • Nomazgājiet un nomizojiet kartupeļus, burkānus, sīpolus.
  • Griķu zupa ar gaļu - 4
    Sīpolu sagriež kubiņos. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
  • Griķu zupa ar gaļu - 5
    Kartupeļus sagriež kubiņos.
  • Griķu zupa ar gaļu - 6
    Ielieciet pannu uzkarsēt. Kad karsts, ielej tajā augu eļļu, pievieno sīpolu. Apcep līdz caurspīdīgai, pievieno burkānus. Visu kopā apcep uz vidējas uguns 10 minūtes.
  • Griķi ir jāizšķir no atkritumiem un jāmazgā.
  • Griķu zupa ar gaļu - 8
    Pēc 40 minūtēm pēc gaļas vārīšanas izņem to no buljona, nedaudz atdzesē, sagriež patvaļīgos gabaliņos un atgriež buljonā. Pievieno kartupeļus un griķus. Vāra 15 minūtes uz lielas uguns.
  • Buljonam pievieno gatavus apceptos dārzeņus. Samaisiet un sāli pēc garšas. Vāra 5 minūtes. Tad pievieno zaļumus.
  • Griķu zupa ar gaļu - 10
    Gatavo zupu pasniedz porcijās ar zaļumiem un svaigu maizi.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv