Vēsās rudens dienas ir labākais laiks sātīgām karstajām zupām. Griķu zupa nav populārākais pirmais ēdiens, bet garšīgs un apmierinošs. Par pamatu ņemsim klasisko vistas buljonu.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Vistas gaļa 200 g
- Ūdens 3000 ml
- Burkāns 1 gab
- Sīpols 1 gab
- Griķi 150 g
- Kartupelis 300 g
- Augu eļļa 30 ml
- Lauru lapa 1 gab
- Melnie pipari 3 gab
- Svaigi garšaugi 20 g
Uz porciju
Kalorijas: 38 ккал
Proteīns: 1.81 г
Tauki: 1.51 г
Ogļhidrāti: 4.05 г
Soļi
-
Sagatavojiet visas sastāvdaļas.
-
Uzlieciet uz uguns katlu ar ūdeni, ielieciet tajā gaļu. Vārot noņem putas, pievieno lauru lapu un piparu graudus. Vāra 40 minūtes.
-
Nomazgājiet un nomizojiet kartupeļus, burkānus, sīpolus.
-
Sīpolu sagriež kubiņos. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
-
Kartupeļus sagriež kubiņos.
-
Ielieciet pannu uzkarsēt. Kad karsts, ielej tajā augu eļļu, pievieno sīpolu. Apcep līdz caurspīdīgai, pievieno burkānus. Visu kopā apcep uz vidējas uguns 10 minūtes.
-
Griķi ir jāizšķir no atkritumiem un jāmazgā.
-
Pēc 40 minūtēm pēc gaļas vārīšanas izņem to no buljona, nedaudz atdzesē, sagriež patvaļīgos gabaliņos un atgriež buljonā. Pievieno kartupeļus un griķus. Vāra 15 minūtes uz lielas uguns.
-
Buljonam pievieno gatavus apceptos dārzeņus. Samaisiet un sāli pēc garšas. Vāra 5 minūtes. Tad pievieno zaļumus.
-
Gatavo zupu pasniedz porcijās ar zaļumiem un svaigu maizi.