Vistas gaļas galerts

Vistas gaļas galerts var pagatavot multivārāmajā katlā uz svētku galda kā uzkodu vai kā sātīgas vakariņas. Gatavošanas process neprasa kontroli, tikai jāsagatavo produkti un jāiestata atbilstošā programma.

*Recepte piemērota multikatlam Stollar Multi Cooker.

Sastāvdaļas
Porcijas: +8
  • Vistu spārni, kājas, kakli 1000 g
  • Sīpols 1 gab
  • Burkāns 2 gab
  • Ķiploki 5 daiviņas
  • Želatīns 10 ĒK
  • Lauru lapa  pēc garšas
  • Smaržīgais pipars  pēc garšas
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 52 kcal
Olbaltumvielas: 3.78 g
Tauki: 4.31 g
Ogļhidrāti: 0.47 g
Pagatavošana
6 stunda. 20 min.Drukāt
  • Uzbriedināt želatīnu aukstā ūdenī (pusglāzes), līdz tas uzbriest.
  • Nomazgātos vistas gabalus ielikt traukā un pārliet ar aukstu ūdeni, lai ūdens līmenis būtu apmēram par 4-5 cm virs vistas (taču ne augstāk par ūdens maksimālā līmeņa zīmi).
  • Kad buljons gandrīz sāk vārīties, atvērt vāku un rūpīgi nosmelt putas ar taukiem. Vārīt buljonu apmēram 5-7 minūtes ar atvērtu vāku, turpinot nosmelt putas. Kad putas vairs neveidojas, aizvērt vāku.
  • Pēc pusstundas pievienot notīrītas un rupji sagrieztas saknes, vēl pēc pusstundas piebērt sāli un garšvielas. Izvārīto vistu izņemt no buljona, noņemt un izmest ādu, gaļu sagriezt šķiedrās un salikt formā, izrotāt ar vārītu burkānu šķēlēm.
  • Notīrīt ķiploku un to sagriezt plānās šķēlēs. Izkāst buljonu, vēlreiz to ieliet traukā, pievienot uzbriedušo želatīnu, ķiploku, rūpīgi samaisīt un 15 minūtes ieslēgt režīmu «Sildīšana» (Keep warm). Buljonu uzkarsēt, taču ne līdz vārīšanās temperatūrai.
  • Uzliet karsto buljonu uz vistas gaļas. Atdzesēt, pēc tam ielikt formu ledusskapī, lai masa pilnībā sastingtu.

Galertus pasniedz ar sinepēm vai mārrutkiem. Jūs varat arī dekorēt ēdienu ar svaigiem garšaugiem.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv