Rīsi ar kalmāriem un dārzeņiem

Rīsi ar kalmāriem multivārāmajā katlā — lieliska iespēja pusdienām vai vakariņām. Plovs izrādās ir ļoti maigs un garšīgs.

*Recepte piemērota multikatlam Delimano.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Rīsi 200 g
  • Kalmari 125 g
  • Rīvēts sīpols 1 gab
  • Zirņi 70 g
  • Tomātu biezenis 100 g
  • Olīveļļa 1 ĒK
  • Lauru lapa 1 gab
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 124 kcal
Olbaltumvielas: 7.51 g
Tauki: 2.33 g
Ogļhidrāti: 17.25 g
Pagatavošana
1 stunda. 30 min.Drukāt
  • Ielej gatavošanas traukā (iekšējā katlā) eļļu, pievieno sīpolus un ķiplokus.
  • Nospiež «MENU» (izvēlne) taustiņu, izvēlas «FRY» (cepšana) programmu. Nospiež «TIME» (pagatavošanas laiks) un izvēlas 15 minūtes, spiežot «+» vai «-» pogas, nospiež «START», lai sāktu gatavošanu.
  • Maisa sīpolus eļļā aptuveni 7 minūtes. Pievieno kalmārus, lauru lapu un tomātus. Patur «FRY» (cepšana) funkciju vēl 8 minūtes. Laiku pa laikam apmaisa.
  • Pievieno rīsus, zirņus un labi samaisa visas sastāvdaļas. Tad pievieno ūdeni.
  • Nospiež «MENU» (izvēlne) taustiņu, izvēlas «RISOTTO» (risoto) programmu, nospiež «START», lai sāktu gatavošanu.

Tas ir interesanti!
Dažas kalmāru sugas var ražot tinti ar ļoti augstu dopamīna saturu. Šī neiroķīmiskā viela, iedarbojoties uz mūsu smadzenēm, izraisa eiforijas sajūtu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv