Garda griķu zupa

Kāpēc gan šodien negatavot griķu zupu? To var pagatavot ātri un viegli, un pat tie, kam nepatīk griķi, prasa vēl.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Vistas fileja 300 g
  • Griķi 100 g
  • Sīpols 100 g
  • Kartupelis 2 gab
  • Burkāns 70 g
  • Saulespuķu eļļa 40 ml
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 138 kcal
Olbaltumvielas: 9.36 g
Tauki: 4.95 g
Ogļhidrāti: 13.89 g
Pagatavošana
1 stunda. 30 min.Drukāt
  • Seklā šķīvī liek kartupeļus, burkānus un sīpolus. Ielejiet eļļu atsevišķā nelielā bļodā. Vistas fileju liek atsevišķā traukā. Griķus arī ielej atsevišķā traukā.
  • Sīpolu un burkānu sagriež kubiņos un apcep līdz zeltaini brūnai. Kartupeļus sagriež kubiņos, kārtīgi noskalo un pievieno zupai, tad buljonā ieber griķus. Pēc gaļas, sīpolu, burkānu, kartupeļu un griķu uzvārīšanas zupai pievieno apceptus dārzeņus. Sāli un piparus zupu. Vāra, līdz dārzeņi ir gatavi.
  • Garda griķu zupa - 3
    Ēdiena krāsainībai var pievienot zaļumus, lai zupa izskatītos košāka un bagātāka.

Padoms!
Saulespuķu eļļas vietā labāk izmantot olīveļļu, jo tajā ir mazāk kaitīgo mikroelementu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv