Kāpostu tīteņi ar rīsiem

Multivārāmajā katlā lieliski noder kāpostu tīteņi pagatavošanai: tie nekad nepiedegs, labi iesūksies mērcē un saglabās savu formu.

*Recepte piemērota multikatlam Philips.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Kāposti 1 gab
  • Maltā gaļa 1000 g
  • Sīpols 2 gab
  • Rīsi 300 g
  • Burkāns 1 gab
  • Tomātu pasta 2 ĒK
  • Cukurs 1 ĒK
  • Sāls  pēc garšas
  • Garšvielas  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 127 kcal
Olbaltumvielas: 6.52 g
Tauki: 8.72 g
Ogļhidrāti: 5.97 g
Pagatavošana
1 stunda. 50 min.Drukāt
  • Iekšējā katlā salieciet kāposta lapas, uzlejiet ūdeni.
  • Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «BOIL» programmu. Ar «COOKING TIME» taustiņu noregulējiet laiku 10 minūtes. Aizveriet vāku un nospiediet «START» taustiņu. Kad noteiktais laiks pagājis, atvienojiet ierīci no elektrotīkla un atstājiet, lai atdziest.
  • Maltajā gaļā iemaisiet garšvielas, sagrieztu sīpolu un nevārītus rīsus.
  • No iegūtās masas izveidojiet bumbiņas, uzlieciet tās uz kāposta lapām, pēc tam satiniet.
  • Iekšējā katlā ielieciet sagrieztu burkānu un sīpolu. Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «STEW» programmu. Ar «COOKING TIME» taustiņu noregulējiet laiku 1 stundu un 40 minūtes.
  • Pēc 10 minūtēm ielejiet ūdeni, pieberiet cukuru, sāli un piparus. Salieciet mērcē kāpostu tīteņus. Pielieciet tomātu pastu. Aizveriet vāku.

Kāpostu tīteņi ar rīsiem un tomātu mērci ir lieliski piemēroti vakariņām vai svētku galdam.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv