Sulīgas, krāsainas un gardas ķirbju pankūkas patiks pieaugušajiem un bērniem. Šis ēdiens ir lieliski piemērots brokastīm un pusdienām. Pateicoties ķirbja saldumam, pankūkas var pagatavot bez cukura pievienošanas.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Vistas olas 1 gab
- Kviešu milti 350 g
- Cepamais pulveris 1 TK
- Ķirbis 1000 g
- Sāls pēc garšas
- Cukurs pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 121 ккал
Proteīns: 3.86 г
Tauki: 0.97 г
Ogļhidrāti: 26.01 г
Soļi
-
Ķirbi sagriež mazos gabaliņos un liek katliņā. Pievieno ūdeni. Vāra uz lēnas uguns 15-20 minūtes.
-
Vārīto ķirbi saspiež ar dakšiņu.
-
Pievieno olu, sāli, cukuru, cepamo pulveri un samaisa.
-
Tālāk pievieno miltus un vēlreiz kārtīgi samaisa līdz viendabīgai masai.
-
Pannā saulespuķu eļļā apcep pankūkas zeltaini brūnas no abām pusēm.
-
Pasniedziet gatavas pankūkas ar ievārījumu vai medu.