Ķirbju pankūkas bez olām

Ķirbju pankūkas ir labs variants brokastīm vai pusdienām. Šī ir ļoti neparasta vegānu recepte bez olām. Olu vietā tiek izmantotas sojas pienā mērcētas čia sēklas. Čia sēklas ir melnās sēklas, kas nesatur lipekli, bet ir bagātas ar olbaltumvielām, vitamīniem un satur omega taukskābes.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Ķirbis 300 g
  • Čia sēklas 2 ĒK
  • Sojas piens 1 glāze
  • Malts kanēlis ½ TK
  • Medus 2 ĒK
  • Kviešu milti ½ glāze
  • Auzu milti ½ glāze
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 121 kcal
Olbaltumvielas: 3.19 g
Tauki: 1.16 g
Ogļhidrāti: 14.81 g
Pagatavošana
1 stunda. 40 min.Drukāt
  • Mērcējiet čia sēklas sojas pienā 1-1,5 stundas.
  • Ķirbi nomizo, izņem serdi ar sēklām un sarīvē uz smalkās rīves.
  • Sarīvētu ķirbi sajauc ar čia sēklām un medu. Kārtīgi samaisa.
  • Tagad pievienojiet kanēli un abu veidu miltus. Vēlreiz kārtīgi samaisiet. Mīklai jābūt bieza skābā krējuma konsistencei.
  • Mīklu ar karoti izklājam pannā ar sakarsētu eļļu. Cepiet līdz zeltaini brūnai 3-4 minūtes no abām pusēm.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv