Zaļā griķu zupa

Šī ir lieliska zupas iespēja pusdienām vai vakariņām. Zaļo griķu garša piešķir tai oriģinalitāti. Zupa ir sātīga un garšīga. Tas patīk gan pieaugušajiem, gan bērniem. Noteikti izmēģiniet mūsu recepti!

Sastāvdaļas
Porcijas: +6
  • Vistas gaļa 600 g
  • Kartupelis 2 gab
  • Burkāns 1 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Zaļie griķi 60 g
  • Ghī sviests 2 ĒK
  • Sāls  pēc garšas
  • Garšvielas  pēc garšas
  • Svaigi garšaugi  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 138 kcal
Olbaltumvielas: 9.23 g
Tauki: 7.18 g
Ogļhidrāti: 9.17 g
Pagatavošana
60 min.Drukāt
  • Zaļā griķu zupa - 1
    Ielieciet pusi vistas liemeņa katliņā aukstā ūdenī. Pēc vārīšanas noņemiet putas un samaziniet uguni. Vistas gaļa būs gatava 30 minūtēs.
  • Zaļā griķu zupa - 2
    Nomizojiet dārzeņus.
  • Zaļā griķu zupa - 3
    Kartupeļus sagriež kubiņos.
  • Zaļā griķu zupa - 4
    Trīs burkāni uz smalkas rīves, smalki sagriež sīpolu. Cep dārzeņus uz vidējas uguns (var aizstāt Ghī ar jebkuru eļļu).
  • Zaļā griķu zupa - 5
    Gatavo vistu izņemam no katla un sadalām gabalos.
  • Zaļā griķu zupa - 6
    Pannā ar eļļu apcep griķus. Griķus liekam katliņā uz 5 minūtēm, pievienojam kartupeļus, pēc 5-10 minūtēm liekam vistu un apceptos dārzeņus.
  • Zaļā griķu zupa - 7
    Mūsu zupa ir gatava. Labu apetīti!
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv