Siera kotletes ir daudz vieglāk pagatavojamas nekā slavenās «Kijevas». Maltā gaļa ir plastisks, blīvas konsistences. Tāpēc tos ar sieru iekšā veidot un pagatavot nemaz nav grūti. Vajag uz pannas apcept siera kotletes, kas arī vienkāršo uzdevumu un ietaupa laiku.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Maltā gaļa 500 g
- Mocarellas siers 100 g
- Sīpoli 80 g
- Ķiploki 4 g
- Vistas olas 1 gab
- Auzu pārslas 2 ĒK
- Rīvmaizes 2 ĒK
- Sāls pēc garšas
- Augu eļļa pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 292 ккал
Proteīns: 13.01 г
Tauki: 23.48 г
Ogļhidrāti: 8.49 г
Soļi
-
Malto gaļu, sīpolu un ķiploku izlaidiet caur gaļas mašīnā. Mērcē auzu pārslas siltā ūdenī. Sagrieziet sieru mazos gabaliņos, 3 cm gari un 1,5 plati.
-
Ielieciet gaļu ar ķiplokiem un sīpoliem dziļā bļodā. Pievieno auzu pārslas, vistas olu, sāli un piparus. Rūpīgi samaisiet. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
-
Izņemiet malto gaļu no ledusskapja. Uzlieciet to uz vienas rokas un izklājiet pa visu plaukstu 1 cm biezumā.Kūkas centrā ielieciet siera gabalu un nostipriniet malto gaļu. Viegli piespiediet augšā un apakšā, lai gaiss neieplūstu.
-
Katru kotleti apviļā rīvmaizē. Cep uz lēnas uguns līdz zeltaini brūnai, ik pa laikam apgriežot.
-
Ielieciet trauku uz šķīvja ar svaigiem dārzeņiem. Pārgrieziet kotlete uz pusēm, lai siers izplūstu iespaidīgi.
Padoms!
Lai maltā gaļa neliptu pie rokām, pirms kotlešu veidošanas samitriniet rokas ūdenī.