Kotletes ar Mocarellas sieru

Siera kotletes ir daudz vieglāk pagatavojamas nekā slavenās «Kijevas». Maltā gaļa ir plastisks, blīvas konsistences. Tāpēc tos ar sieru iekšā veidot un pagatavot nemaz nav grūti. Vajag uz pannas apcept siera kotletes, kas arī vienkāršo uzdevumu un ietaupa laiku.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Maltā gaļa 500 g
  • Mocarellas siers 100 g
  • Sīpoli 80 g
  • Ķiploki 4 g
  • Vistas olas 1 gab
  • Auzu pārslas 2 ĒK
  • Rīvmaizes 2 ĒK
  • Sāls pēc garšas
  • Augu eļļa pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 292 ккал
Proteīns: 13.01 г
Tauki: 23.48 г
Ogļhidrāti: 8.49 г
Soļi
40 min.Drukāt
  • Kotletes ar Mocarellas sieru - 1
    Malto gaļu, sīpolu un ķiploku izlaidiet caur gaļas mašīnā. Mērcē auzu pārslas siltā ūdenī. Sagrieziet sieru mazos gabaliņos, 3 cm gari un 1,5 plati.
  • Kotletes ar Mocarellas sieru - 2
    Ielieciet gaļu ar ķiplokiem un sīpoliem dziļā bļodā. Pievieno auzu pārslas, vistas olu, sāli un piparus. Rūpīgi samaisiet. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
  • Kotletes ar Mocarellas sieru - 3
    Izņemiet malto gaļu no ledusskapja. Uzlieciet to uz vienas rokas un izklājiet pa visu plaukstu 1 cm biezumā.Kūkas centrā ielieciet siera gabalu un nostipriniet malto gaļu. Viegli piespiediet augšā un apakšā, lai gaiss neieplūstu.
  • Kotletes ar Mocarellas sieru - 4
    Katru kotleti apviļā rīvmaizē. Cep uz lēnas uguns līdz zeltaini brūnai, ik pa laikam apgriežot.
  • Kotletes ar Mocarellas sieru - 5
    Ielieciet trauku uz šķīvja ar svaigiem dārzeņiem. Pārgrieziet kotlete uz pusēm, lai siers izplūstu iespaidīgi.

Padoms!
Lai maltā gaļa neliptu pie rokām, pirms kotlešu veidošanas samitriniet rokas ūdenī.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv