Kā pagatavot auzu pārslu cepumus: 20 receptes

Auzu cepumu receptes viena no otras atšķiras ar galveno produktu attiecību: milti, sviests, cukurs, olas, auzu pārslas. Dažreiz auzu pārslu cepumu mīklai pievieno pienu vai krējumu. Zināmu dažādību auzu cepumu receptēs ievieš papildu sastāvdaļu izmantošana — rieksti (var būt lazdu rieksti, mandeles, valrieksti), rozīnes, banāni, sukādes un šokolāde.

Mīksti auzu pārslu cepumi

Ļoti ātri var pagatavot mīkstus, maigus un veselīgus auzu pārslu cepumus.

Mīksti auzu pārslu cepumi

Sastāvdaļas:

  • sviests — 60 g;
  • cukurs — 50 g;
  • olas — 1 gab;
  • milti — 110 g;
  • auzu pārslas — 150 g;
  • cepamais pulveris — 0.5 TK;
  • ķirbju sēklas — pēc garšas;
  • šokolāde — 30 g;
  • sāls — šķipsna;
  • vaniļas cukurs — šķipsna.

Pagatavošana:

  1. Ūdens peldē vai gluži vienkārši mikroviļņu krāsnī izkausē sviestu.
  2. Pievieno cukuru, sāli un vaniļas cukuru. Gardāks variants ir izvēlēties brūno cukuru.
  3. Pievieno vienu palielu olu.
  4. Ber klāt neapgrauzdētas auzu pārslas.
  5. Pievieno miltus, cepamo pulveri.
  6. Iemaisi ķirbju sēkliņas un sarīvētu šokolādi.
  7. Visu rūpīgi samaisi un veido nelielas piciņas uz plāts, kurā ieklāts cepamais papīrs. Ievēro, ka cepumi nedaudz izplūdīs, tādēļ neliec tos cieši blakus.
  8. Cep 170 grādu temperatūrā 20 minūtes.

Kraukšķīgie auzu pārslu cepumi
Par recepti nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas, no kurām sanāks saldi, kraukšķīgi, oriģināli cepumi.

Auzu pārslu – banānu cepumi

Gardi un mīksti auzu pārslu cepumi ar banāniem ir lieliski piemēroti brokastīm pie tases aromātiskas tējas vai kafijas.

Auzu pārslu – banānu cepumi

Sastāvdaļas:

  • 2 glāze/s auzu pārslu;
  • 2 lieli banāni;
  • 50 g rozīņu;
  • 1 šķipsna/s kanēļa (var izmantot arī vaniļas cukuru).

Pagatavošana:

  1. Banānus saspiež ar dakšu.
  2. Augļiem pieber auzu pārslas, pievieno kanēli un tad kārtīgi samaisa. Iejauc rozīnes.
  3. Uz pannas uzliek masu cepumu formā.
  4. Cep cepeškrāsnī 15 minūtes 160 grādos.

Ātrie auzu pārslu cepumi

Ātrie auzu pārslu cepumi — lieliski piemēroti tējas ballītei!

Ātrie auzu pārslu cepumi

Sastāvdaļas:

  • 150 g pilngraudu auzu pārslu;
  • 100 g kviešu miltu;
  • 100 g piena šokolādes;
  • 80 g gaiši brūnā cukura;
  • 60 g sviesta istabas temperatūrā;
  • 60 ml eļļas;
  • 1 ola;
  • 2/3 tējk. kanēlis;
  • 1/2 tējk. cepamais pulveris;
  • šķipsniņa sāls;
  • vaniļa pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Tad, lūk, jā, ieregulē cepeškrāsni uz 175°C un sāk to karsēt.
  2. Mikserbļodā liek sviestu, pievieno cukuru, sāli un vaniļu un ar mikseri sastāvdaļas puto kādu minūti, tad iekuļ olu, un pievieno eļļu.
  3. Bļodā iemaisa auzu pārslas, miltus, kanēli, cepamo pulveri un mazos kriksīšos sasmalcinātu šokolādi.
  4. Pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, ar ēdamkaroti liek paliela izmēra piciņas, tās nedaudz saplacina, pannu liek sakarsētā cepeškrāsnī.
  5. Cepumus gatavo kādas 12 minūtes, tos izņem no krāsns vēl mīkstus, tad atdziestot cepumi nedaudz sacietēs un beigu beigās būs stingri paņemot, bet pavisam mīksti ēdot.

Auzu pārslu cepumi bez miltiem

Vēlos padalīties ar jums nepārspējama auzu cepuma recepti! Tas ir viegls, pūkains un kūst mutē. Receptē netiek izmantoti milti, tikai auzu pārslas.

Auzu pārslu cepumi bez miltiem

Sastāvdaļas:

  • 250 g auzu pārslas;
  • 100 g sasmalcinātu riekstu;
  • 100 g sviests (istabas temp.);
  • 120 g cukurs;
  • 2 olas;
  • 20 g vaniļas cukurs;
  • sāls.

Pagatavošana:

  1. Sviestu uzputot ar cukuru un vaniļas cukuru, pievienot šķipsniņu sāls. Turpinot putot pa vienai pievienot olas. Putot līdz masa kļūst gaisīga un viendabīga. Pievienot auzu pārslas un riekstus, kārtīgi samaisīt.
  2. Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru. Gatavu mīklu ar divu karošu palīdzību liek uz cepešpannas veidojot apaļus cepumus apm. 1 cm biezus. Cepumus nelieciet pārāk tuvu vienu otram, jo tie cepeškrāsnī pakusīs un saplūdīs kopā. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 15 min.
  3. Gatavus cepumus atdzesēt un var pasniegt.

Tas ir interesanti!
Apvienotajā Karalistē katru gadu notiek auzu pārslu čempionāts. Pavāri pulcējas Kerbridžā un pārsteidz tiesnešus ar savu prasmi. Tiek novērtēts ēdiena izskats, garša un pagatavošanas veids.

Auzu pārslu šokolādes cepumi

Šo auzu pārslu šokolādes cepumu recepti ir viegli pagatavot. Cepšana izrādās ļoti garšīga un smaržīga! Iesaku pamēģināt!

Auzu pārslu šokolādes cepumi

Sastāvdaļas:

  • 110 g valriekstu vai pekanriekstu
  • 170 g mīksta sviesta;
  • 210 g gaiši brūnā cukura;
  • 1 liela ola;
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta;
  • 95 g kviešu miltu;
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera;
  • 1/2 tējkarote sāls;
  • 1/2 tējkarote malta kanēļa;
  • 250 g pilngraudu auzu pārslu;
  • 100 g žāvētu dzērveņu vai ķiršu;
  • 100 g sakapātas šokolādes.

Var pievienot arī sauju svaigu dzērveņu — ja lielogu, katru ogu pārgriež uz pusēm.

Pagatavošana:

  1. Riekstus 180 grādos apgrauzdē 8 minūtes. Atdzesē un sakapā parupjos gabalos.
  2. Bļodā sakuļ mīksto sviestu ar cukuru, līdz maisījums kļūst gaišs un krēmīgs (2–3 minūtes). Pievieno olu un vaniļas ekstraktu un turpina kult.
  3. Citā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un kanēli.
  4. Miltu maisījumu pievieno krēmīgajai masai un samaisa, līdz mīkla kļūst viendabīga.
  5. Iemaisa auzu pārslas, dzērvenes, riekstus un šokolādes gabaliņus.
  6. Liek ar saldējuma karoti pa deviņiem cepumiem uz pannas.
  7. Ja ir par sausu, ar mitrām rokām saspiež kopā un saplacina. Cep 12–15 minūtes, līdz maliņas kļūst gaiši zeltainas, bet vidus vēl mīksts.
  8. Izņem no krāsns un uz restēm atdzesē. Uzglabā slēgtā traukā. Var sasaldēt.

Auzu pārslu cepumi bez sviesta

Ļoti vienkārši pagatavojami auzu pārslu cepumi, neizmantojot sviestu.

Auzu pārslu cepumi bez sviesta

Sastāvdaļas:

  • 300 g auzu pārslu;
  • 4 olas;
  • 4 ēd. k. miltu;
  • 4 ēd. k. cukura.

Pagatavošana:

  1. Auzu pārslas uzliek uz pannas un uz lēnas uguns mazliet apcepj, lai ir kraukšķīgas. Atdzesē.
  2. Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pieliek cukuru un ar mikseri sakuļ. Baltumus sakuļ putās atsevišķi.
  3. Bļodā pie sakultajiem dzeltenumiem pievieno atdzesētas apceptas auzu pārslas. Sajauc. Pievieno miltus. Sajauc.
  4. Iecilā sakultos olu baltumus.
  5. Liek uz cepešpannas (visvienkāršāk apakšā paklāt cepamo papīru-tas nav jāsmērē ar taukvielām un cepumi viegli nāk nost,var izmantot vairākkārt!) mazas piciņas un ievieto cepeškrāsnī.
  6. Cep kamēr gatavi apmēram 7-8 min.

Auzu pārslu cepumi bez glutēna

Auzu pārslu cepumi bez glutēna ir moderns, drošs un garšīgs.

Auzu pārslu cepumi bez glutēna

Sastāvdaļas:

  • 500 g auzu pārslu;
  • 250 g sviesta;
  • 1 glāze auzu miltu;
  • 3 ēdamkarotes krējuma;
  • 200 g cukura;
  • 2 olas;
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera;
  • 100 g rozīņu;
  • 100 g žāvētu dzērveņu;
  • 100 g saulespuķu;
  • 100 g sezama sēklu;
  • 100 g savu iecienīto riekstu.

Pagatavošana:

  1. Sviestu izkausē, pievieno pārslām un pusstundu ļauj tām uzbriest. Citā bļodā sakuļ olas ar cukuru un pievieno skābo krējumu. Miltus sajauc ar cepamo pulveri. Pievienojiet mīklai pārslas, ogas, riekstus un sausos produktus. Visu labi samaisa.
  2. Uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, ar divām tējkarotēm veidojiet cepumus un cepiet 180 grādos, līdz tie kļūst brūni.

Burkānu auzu pārslu cepumi
Auzu pārslu burkānu cepumi ir lielisks deserts, kas patiks visu vecumu cilvēkiem. Cepumi sanāk garšīgi un veselīgi.

Auzu pārslu cepumi ar medu

Auzu pārslas ar medu ir neticami garšīga un veselīga kombinācija. Abi produkti satur lielu daudzumu organismam nepieciešamo vitamīnu un minerālvielu.

Auzu pārslu cepumi ar medu

Sastāvdaļas:

  • sviests — 100 g;
  • medus (šķidrs) — ½ glāze;
  • auzu pārslas (ātri vārāmās) — 2 glāzes;
  • ola — 1 gab;
  • milti — 1 ĒK;
  • cukurs — ½ glāze;
  • rozīnes — 3 ĒK;
  • sasmalcināti valrieksti — 2 ĒK;
  • vaniļa.

Pagatavošana:

  1. Atdzesētu sviestu sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves un samaisa ar cukuru. Pievieno auzu pārslas un samaisa. Pievieno medu, olu, miltus, applaucētas rozīnes un sasmalcinātus riekstus. Visu ļoti labi samaisa.
  2. Cepamo pannu ieziež ar margarīnu vai sviestu. Ar tējkaroti liek nelielas mīklas piciņas uz pannas atstatus vienu no otras, jo cepoties tās izplūdīs.
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C, liek iekšā cepumu plāti un cep 15-20 minūtes.

Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm

Šī recepte ir lieliski piemērota tiem, kas vēlas pagatavot ātru desertu brokastīs.

Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm

Sastāvdaļas:

  • 14 ēd.k. sviesta;
  • 150 g brūnā cukura;
  • 100 g cukura;
  • 2 olas;
  • 1 tējkarote vaniļas;
  • 220 g miltu;
  • 1 tējkarote sodas;
  • 1 tējkarote kanēļa;
  • ½ tējkarote sāls;
  • 300 g auzu pārslu;
  • 200 g rozīņu.

Pagatavošana:

  1. Krāsni silda uz 150°C grādiem.
  2. Lielā bļodā kuļ sviestu un cukuru ar vidēji ātru mikseri līdz krēmīgs. Pievieno olas un vaniļu.
  3. Pievieno auzu pārslas un rozīnes, kārtīgi samaisa.
  4. Uz pannas liek cepamo papīru. Uz tā veido mīklas piciņas cepumu formā.
  5. Cep 8-10 minūtes, līdz zeltaini brūni.
  6. Atdzesē pilnībā.

Auzu pārslu cepumi ar lazdu riekstiem

Pateicoties riekstu un dzērveņu pievienošanai, tiek iegūts ļoti barojošs un tajā pašā laikā gards auzu pārslu cepums.

Auzu pārslu cepumi ar lazdu riekstiem

Sastāvdaļas:

  • 1,5 ēd. kar. lazdu riekstu;
  • 3 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa;
  • 150 g sviesta;
  • 150 g medus vai brūnā cukura;
  • 1 rīvēta citrona miziņa;
  • 250 g pilngraudu auzu pārslu;
  • 100g kaltētu dzērveņu;
  • ½ ēd. kar. kanēļa.

Pagatavošana:

  1. Dzērvenēm pievieno rīvētu citrona miziņu un pusglāzi ūdens. Vāra aptuveni 5 minūtes, tad lieko šķidrumu nokāš. Katliņā izkausē sviestu, tumšo cukura sīrupu un medu, pievieno auzu pārslas, kanēli un dzērvenes.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un ielej pagatavoto masu, izlīdzinot to 2 cm biezumā. Pārkaisa ar drupinātiem lazdu riekstiem.
  3. Cep aptuveni 25 minūtes, līdz cepumi zeltaini brūni. Vēl karstu cepumu griež gabalos — trīsstūrīšos vai četrstūrīšos. Atdzesē un pasniedz.

Vecmāmiņas auzu pārslu cepumi

Lieliska deserta recepte tiem, kas vēlas izmēģināt bērnības auzu pārslu cepumus.

Vecmāmiņas auzu pārslu cepumi

Sastāvdaļas:

  • ātri pagatavojamās auzu pārslas – pusglāze
  • olas – 2 gab;
  • sviests – 70 grami;
  • kviešu milti – 1 glāze;
  • cukurs – 5 ēdamkarotes;
  • sāls – šķipsniņa;
  • cepamais pulveris – 1 tējkarote.

Pagatavošana:

  1. Dziļā bļodā iesit olas, turpat pieber cukuru, sāli un visu sajauc.
  2. Sviestu izkausē vai nu karstā ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī, bet ne līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno masai, samaisa.
  3. Bļodā pievieno ātri vārāmās auzu pārslas, kviešu miltus un cepamo pulveri. Miltus ber pakāpeniski, pa daļām, lai neveidotos kunkuļi. Mīklu kārtīgi sajauc un atstāj to «atpūsties» uz 15 minūtēm, trauku apsedzot ar dvieli.
  4. Mīklai jālīp pie rokām, tomēr nav jābūt pārlieku šķidrai vai cietai.
  5. Uz cepešpannas liek cepamo papīru vai foliju. Samitrina rokas un no mīklas veido bulciņu formas un liek uz cepešpannas – tās kārto vienu no otras mazliet attālumā.
  6. Cep cepeškrāsnī 160 grādos vidēji 25 līdz 30 minūtes, kamēr tās kļūst zeltaini brūnas. Izņemiet no cepeškrāsns un ļaujiet tām atdzist.
  7. Pasniedz ar pienu vai kakao!

Auzu pārslu cepumi bez olām

Ja jūsu ledusskapī nav olu vai ja vēlaties ievērot vegānu diētu, šī recepte ir paredzēta tieši jums!

Auzu pārslu cepumi bez olām

Sastāvdaļas:

  • 1 banāns (100 gr)
  • 100 gr auzu pārslas;
  • 100 gr kefīrs;
  • 100 gr ābols;
  • 4 mandeles
  • kanēlis.

Pagatavošana:

  1. Sablendē putriņā banānu, pievienokanēli, kefīru, ja prasās, saldumu – kādu saldinātāju un auzu pārslas.
  2. Visu sajauc un noliek malā, lai uzbriest auzu pārslas.
  3. Iemaisa mazos kubiciņos sagrieztu ābolu. Ar rokām veido 4 cepumus, pa vidu liek mandeli.
  4. Liek cepeškrāsnī un cep gatavus ~175 grādos scep gatavus (30-35 minūtes).

Tas ir interesanti!
Auzu pārslas ir īpaši noderīgas lielo pilsētu iedzīvotājiem ar nelabvēlīgu ekoloģiju, jo tās spēj izvadīt no organisma toksīnus un smago metālu sāļus.

Auzu cepumi ar sēkliņām

Kā palutināt sevi un bērnus ar saldu un veselīgu cienastu vienlaikus? Protams, gatavojot auzu pārslu cepumus ar sēklām!

Auzu cepumi ar sēkliņām

Sastāvdaļas:

  • 2 olas;
  • 3 ēk.k. kokosriekstu eļļas (vai sviesta);
  • 3 ēk.k. medus (vai cita salduma pēc izvēles);
  • 150–175 g auzu pārlsu;
  • 50 g auzu miltu;
  • 45 g kokosriekstu skaidiņu;
  • 60 g sēklu (piem. puse ķirbju, puse saulespuķu);
  • 1 šķipsana sāls (nav obligāti).

Pagatavošana:

  1. Ieslēdz krāsni uz 180 grādiem.
  2. Izkausē kokosriekstu eļļu un medu – piemēram, abus ieliekot karstumizturīgā bļodiņā un paturot silstošajā cepeškrāsnī pāris minūtes (ja izmanto cukuru – tad to pievieno klāt pie olām).
  3. Lielā bļodā viegli sakuļ olas.
  4. Iemaisa pie olām izkausēto kokosriekstu eļļu un medu (svarīgi, lai eļļa/medus nav karsti, tikai izkusuši, citādi olas saraus kunkuļos).
  5. Ber klāt ~1 glāzi auzu pārslas (ne visas uzreiz, lai var pieregulēt biezumu), auzu miltus, kokosriekstu skaidiņas un šķipsnu sāls. Visu kārtīgi samaisa.
  6. Iemaisa piedevas – ķirbju un saulespuķu sēklas (vai rozīnes, riekstus, šokolādi u.tml. 1/2 glāzes apjomā).
  7. Ja masa pārāk lipīga – pievieno vēl auzu pārslas.
  8. Uz cepamās pannas liek cepamo papīru vai silikona paklājiņu un veido cepumus (var likt tuvu, jo mīkla neizplešas).
  9. Cep 180 grādos 15 – 20 minūtes vai kamēr cepumu garoziņa zeltaina.

Vegāniskie auzu pārslu cepumi

Šī vegāniskā auzu pārslu cepuma recepte ir tiem, kas ir par veselīgu dzīvesveidu un nelieto dzīvnieku izcelsmes produktus, bet labprāt dzer tēju ar saldumiem.

Vegāniskie auzu pārslu cepumi

Sastāvdaļas:

  • amaranta milti — 50 g;
  • pilngraudu auzu pārslas — 200 g;
  • kokosriekstu eļļa — 100 g;
  • banāns — 1 gab;
  • kaltētas dzērvenes — 50 g;
  • sezama sēklas — 30 g;
  • riekstu maisījums — 50 g;
  • dateles — 50 g;
  • žāvētas aprikozes — 50 g;
  • agaves sīrups — 30 g.

Pagatavošana:

  1. Sablendē banānu, dateles un aprikozes.
  2. Riekstus nedaudz sasmalcini.
  3. Visas sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā un gatavo aplīšus, kārto tos uz pannā ieklāta cepampapīra.
  4. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 175 grādos aptuveni 10 minūtes jeb kamēr cepumi zeltaini brūni.
  5. Pirms ēšanas cepumus atdzesē, jo tie var drupt.

Auzu pārslu cepumi ar dzērvenēm

Auzu pārslu cepumi ar dzērvenēm ir brīnišķīgs konditorejas izstrādājums visai ģimenei, kas uzmundrinās ar savu apbrīnojamo garšu un piesātinās organismu ar noderīgiem vitamīniem un mikroelementiem.

Auzu pārslu cepumi ar dzērvenēm

Sastāvdaļas:

  • 200 g sviesta vai margarīna;
  • 150 g cukura;
  • 2 olas;
  • 200 g auzu pārslu;
  • 100 g miltu;
  • 1 ēd. k. kakao pulvera;
  • 60 g žāvētu dzērveņu;
  • 1 šķipsna/s sāls.

Pagatavošana:

  1. Saputo sviestu ar cukuru un olām.
  2. Klāt ber visas sausās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa.
  3. Uz pannas kārto nelielas piciņas un cep 200 grādos 15-20 minūtes.
  4. P.S. ja šķiet, ka masa par šķidru, pievieno vēl nedaudz pārslas un miltus.

Auzu pārslu cepumi bez cukura

Mājas kūkas var būt ne tikai garšīgas, bet arī veselīgas. Šodien es vēlos ierosināt pagatavot auzu pārslu cepumus bez cukura. Vienkārši un budžetam draudzīgi! Lielisks cienasts visai ģimenei!

Auzu pārslu cepumi bez cukura

Sastāvdaļas:

  • 3 ēdamkarotes maltu linsēklu;
  • 9 ēdamkarotes ūdens;
  • 2 lieli, gatavi banāni;
  • 100 g kokosriekstu eļļas;
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta;
  • 2 tējkarotes malta kanēļa;
  • ceturtdaļtējkarote sāls;
  • pustējkarote sodas
  • 150 g riekstu;
  • 150 g rozīņu;
  • 160 g auzu pārslu.

Pagatavošana:

  1. Sajauc maltas linsēklas ar ūdeni. Atstāj uz 10–15 minūtēm.
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 175°С un izklāj pannu ar cepamo papīru.
  3. Banānus nomizo, saspaida ar dakšiņu biezenī.
  4. Sajauc augļus ar kokosriekstu eļļu, vaniļas ekstraktu, kanēli, sāli un sodu.
  5. Pievieno izmērcētās linsēklas un visu sakuļ viendabīgā masā ar putojamo slotiņu.
  6. Riekstus sakapā un pieber banānu maisījumam. Pievieno rozīnes, auzu pārslas un miltus, iejauc biezu mīklu.
  7. Sadala mīklu 10–12 daļās un izveido nelielus plācenīšus. Liek tos uz pannas un cep 20 minūtes zeltaini brūnus 5-7 minūtes.

Diētiskie auzu pārslu cepumi
Diētiskie auzu cepumi ir lieliska alternatīva auzu pārslu putra, kuras ne visi mīl. Šie vienkāršie cepumi noteikti patiks tiem, kas ievēro veselīgu uzturu vai diētu. Recepte ietver žāvētus augļus, ogas, sēklas un riekstus.

Biezpiena auzu pārslu cepumi

Auzu pārslu cepumi ar biezpienu ir garšīgi un maigi konditorejas izstrādājumi, kas tiek pagatavoti bez miltiem.

Biezpiena auzu pārslu cepumi

Sastāvdaļas:

  • 180 g vājpiena biezpiens;
  • 50 g rozīnes;
  • 150 g pilngraudu auzu pārslas;
  • 50 g cukurs;
  • 1 liela ola.

Pagatavošana:

  1. Krāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Izklāj cepamo plāti ar cepamo papīru.
  2. Biezpienu sajauc ar olām, pievieno cukuru un rozīnes.
  3. Masā iemaisa auzu pārslas, sajauc kopā. Veido vidēja izmēra cepumiņus pēc savas gaumes un cep apmēram 40 minūtes, kamēr zeltaini.
  4. Atdzesē un baudi, ņemot līdzi uz darbu veselīgam launagam vai kafijas pauzei.

Ķirbju auzu pārslu cepumi

Ja vēlaties ne tikai garšīgus, bet arī veselīgus konditorejas izstrādājumus, tad šī ķirbju cepumu recepte jums noteikti patiks.

Ķirbju auzu pārslu cepumi

Sastāvdaļas:

  • auzu pārslas — 100 g;
  • kviešu milti — 100 g;
  • cepamais pulveris — 1,5 TK;
  • malts kanēlis — 2 TK;
  • sāls — šķipsna;
  • kokosriekstu eļļa — 30 g;
  • ola — 1 gab;
  • vaniļas ekstrakts — 1 TK;
  • brūnais cukurs — 100 g;
  • ķirbis — 100 g;
  • ķirbju sēklas — 1 sauja.

Pagatavošana:

  1. Vispirms bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – auzu pārslas, miltus, cepamo pulveri, kanēli un sāli.
  2. Atsevišķā bļodā lej izkausētu kokosiekstu eļļu (var izmantot arī sviestu vai citu eļļu), piesit olu, iejauc vaniļas ekstraktu un ar putojamo slotiņu vai dakšiņu rūpīgi sakul. Beigās iemaisi cukuru, lai masa ir vijīga un viendabīga.
  3. Slapjās sastāvdaļas iejauc sausajās un rūpīgi ar karoti samaisi. Tad masā iemaisi smalki sarīvētu, svaigu ķirbi un ķirbju sēklas. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 20-30 minūtēm.
  4. Uz cepamās plāts izklāj cepamo papīru un ar karoti ņemot masu, veido līdzīga izmēra plācenīšus. Masa īpaši neplūdīs, tāpēc tos var likt diezgan tuvu vienu otram.
  5. Cep 180 grādos 15 minūtes, līdz maliņas kļuvušas zeltaini brūnas un viducis nav jēls (var pārbaudīt ar koka irbulīti). Izceptos cepumus ar visu cepamo papīru uzliek uz restītes, lai tie vienmērīgi atdziest un neturpinātu cepties uz karstās cepešpannas. Ļauj tiem pilnībā atdzist.

Auzu pārslu cepumi ar kokosriekstu skaidiņām

Auzu pārslu cepumi ar kokosriekstu skaidiņām ir garšīgi konditorejas izstrādājumi tasei smaržīgas tējas.

Auzu pārslu cepumi ar kokosriekstu skaidiņām

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze pilngraudu auzu pārslu;
  • 1 glāze kokosa skaidiņas;
  • 2 mazas olas;
  • 4 ēd.k cukurs;
  • 1 tēj.k vaniļas cukurs;
  • šipsniņa sāls;
  • šķipsniņa citronskābes.

Pagatavošana:

  1. Auzu pārslas apgrauzdējam. Olas baltumus atdalam no dzeltenumiem.
  2. Baltumus sākam putot ar sāli un citronskābi līdz izveidojas gaisīgas putas, tad pievienojam 2 ēd.k cukuru un putojam līdz stingrām putām, līdz cukurs izkusis.
  3. Dzeltenumus putojam ar vaniļas cukuru un atlikušo cukuru līdz tas izkusis un masa palikusi krēmīga, bieza.
  4. Dzeltenumos iemaisam apgrauzdētās pārslas un kokosa skaidiņas. Pievienojam saputotos baltumus.
  5. Visu rūpīgi izmaisam.
  6. Uz cepamā papīra ar ēdamkaroti liekam mazas piciņas.
  7. Cepam ap 180 grādiem ap 15 minūtēm.

Auzu pārslu cepumi uz pannas

Pannā gatavoti auzu pārslu cepumi patiks pirmām kārtām veselīga uztura piekritējiem, kā arī tiem, kam ātri vien vajag ko pasniegt pie tējas.

Auzu pārslu cepumi uz pannas

Sastāvdaļas:

  • 125 g miltu;
  • 125 g cukura;
  • 125 g kausēta sviesta;
  • 125 g auzu pārslas;
  • 125 g sasmalcinātu kokosriekstu;
  • 1/2 TK cepamā pulvera;
  • 1 ĒK sīrupa.

Pagatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas labi izjauc un izveido nelielas bumbiņas.
  2. Liek uz pannas, mazliet piespiež no virspuses, lai veidotos plāceņi.
  3. Cep uz nelielas uguns 15 minūtes.

Tas ir interesanti!
Regulāri ēdot auzu pārslas, jūs varat kļūt ne tikai mierīgāks, bet arī gudrāks. Pie tādiem secinājumiem nonāca Kārdifas universitātes zinātnieki.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv