Spāņu ķiploku zupa cepeškrāsnī

Spāņu ķiploku zupa ar olām — interesants ēdiens, ko gatavo uz liellopa buljona bāzes.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Liellopu buljons 1000 ml
  • Vistas olas 4 gab
  • Olīveļļa 2 ĒK
  • Ķiploki 4 daiviņas
  • Bagete 4 šķēles
  • Paprika 1 TK
  • Kumīns (maltas) 1 g
  • Safrāns 1 g
  • Pētersīļi  pēc izvēles
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 65 kcal
Olbaltumvielas: 3.12 g
Tauki: 4.91 g
Ogļhidrāti: 2.35 g
Pagatavošana
35 min.Drukāt
  • Spāņu ķiploku zupa cepeškrāsnī - 1
    Sagatavojiet lielu katlu. Nomizojiet ķiploku daiviņas un sagrieziet katru 3-4 daļās. Nomazgājiet pētersīļus un smalki sasmalciniet. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem.
  • Lielā katliņā uzkarsē olīveļļu, pievieno tai ķiploka daiviņas un apcep līdz zeltaini brūnai. Atlieciet pagatavotos ķiplokus malā un ievietojiet pannā bagetes šķēles. Apcep maizi līdz zeltaini brūnai, pēc tam pārliek atsevišķā bļodā.
  • Pannā ar eļļu pievienojiet papriku, pagaidiet dažas sekundes, tad ielejiet liellopa buljonu. Ieber ķimenes un safrānu, pievieno apceptos ķiplokus. Sāls un pipari pēc garšas. Šķidrumu maisiet 5 minūtes.
  • Lej zupu četrās bļodiņās, katrai porcijai pievieno vienu olu un bagetes šķēli. Trauku liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz 3-4 minūtēm, līdz olas ir gatavas.

Pasniedziet ķiploku zupu tieši no krāsns, kamēr tā vēl karsta. Gatavo ēdienu pārkaisa ar svaigiem sasmalcinātiem pētersīļiem.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv