Vistas čipsi ir lieliska alus uzkoda. Gaļas čipsu recepte no krūtīm ir ļoti vienkārša. Galvenā sastāvdaļa ir vistas fileja. Tam jābūt svaigam, gaiši rozā krāsā, bez svešas smakas. Sojas mērce un asie maltie pipari palīdzēs padarīt vistas čipsus pikantākus.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Vistas krūtiņa 400 g
- Sojas mērce 36 g
- Malti čili pipari pēc garšas
- Ūdens 36 ml
- Saulespuķu eļļa 34 ml
- Paprika pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 154 ккал
Proteīns: 19.23 г
Tauki: 8.2 г
Ogļhidrāti: 0.66 г
Soļi
-
Sagatavojiet visas sastāvdaļas un foliju. Nomazgājiet vistas fileju un nosusiniet ar papīra dvieļiem.
-
Vistas krūtiņu sagriež plānās strēmelītēs. Ielieciet gaļu katliņā un ielejiet tajā sojas mērci un ūdeni. Samaisa un pievieno sarkanos maltos piparus. Nosedziet un ļaujiet nostāvēties 20 minūtes.
-
Liek filejas gabaliņus uz pergamenta, kas ieziests ar augu eļļu. Ievietojiet paplāti cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 90 ℃. Pēc 30 minūtēm samaziniet temperatūru līdz 60 ℃. Nedaudz atveriet cepeškrāsns durvis, turpinot kaltēt čipsus vēl 3 stundas.
-
Pārkaisa ar pipariem, papriku. Pasniedziet gatavus vistas čipsus kā uzkodu ar alu vai dārzeņu sulu.
Padoms!
Lai čipsi būtu veselīgāki, nomainiet saulespuķu eļļu ar olīveļļu.