Auzu pārslu cepumi ar biezpienu ir labs variants desertu galdam. Cepumus var pasniegt ar pienu, kompotu, karstu tēju, kakao. Kā papildu sastāvdaļas bieži izmanto žāvētas zemenes, aprikozes, plūmes.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Biezpiens 200 g
- Banāns 2 gab
- Auzu pārslas 60 g
- Augu eļļa 60 ml
- Milti 450 g
- Cepamais pulveris 5 g
- Cukurs 150 g
- Baltais sezams 50 g
Uz porciju
Kalorijas: 302 ккал
Proteīns: 8.9 г
Tauki: 9.15 г
Ogļhidrāti: 46.8 г
Soļi
-
Sagatavo banānus, biezpienu, cukuru, sezama sēklas, sviestu un cepamo pulveri. Bļodiņās lej pārslu un miltus.
-
Nomizo banānus, liek uz šķīvja un saberziet ar dakšiņu.
-
Banāniem pievieno biezpienu, pārslu, cukuru, miltus, sviestu un cepamo pulveri. Mīcīt mīklu.
-
Mīklu izrullē taisnstūrī. Eļļojiet nazi ar augu eļļu un sagrieziet vienādos kvadrātos.
-
Apkaisiet iegūtās sagataves ar sezama sēklām. Izklājiet cepumus uz cepešpannas. Cep 25 minūtes 190°C.
-
Pasniedz gatavos cepumus, dekorējot ar avenēm vai kādām citām ogām.