Auzu pārslu cepumi ar rīsu miltiem

Auzu pārslu rīsu miltu cepumi ir veselīgs un viegli pagatavojams deserts, kas īpaši piemērots tiem, kuri cepšanā neizmanto kviešu miltus. Cepumi sanāk kraukšķīgi, ar zeltainu garoziņu. Deserts lieliski papildinās glāzi silta piena, karstas tējas, kafijas vai kakao.

Sastāvdaļas
Porcijas: +1
  • Rīsu milti 300 g
  • Auzu pārslas 300 g
  • Cukurs 60 g
  • Augu eļļa 20 ml
  • Cepamā soda 2 g
  • Vanilīns 2 g
  • Sāls 3 g
  • Ūdens 50 ml
  • Citronu sula 1 TK
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 334 kcal
Olbaltumvielas: 7.81 g
Tauki: 5.41 g
Ogļhidrāti: 64.65 g
Pagatavošana
40 min.Drukāt
  • Sagatavojiet nepieciešamos produktus. Izsijā rīsu miltus. Cepešpannu izklāj ar cepampapīru un apsmērē ar augu eļļu.
  • Sajauc rīsu miltus, auzu pārslas, cukuru, vaniļu un sāli. Pievieno ūdeni un augu eļļu, vēlreiz rūpīgi samaisa.
  • Sodas dzēšana ar citronu sulu, pievienot mīklai un kārtīgi samīcīt. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  • Auzu pārslu cepumi ar rīsu miltiem - 4
    Sadaliet mīklu mazās bumbiņās, lieciet tās uz cepešpannas un nedaudz saplaciniet, lai izveidotu kūkas. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 170°C apmēram 30 minūtes.
  • Auzu pārslu cepumi ar rīsu miltiem - 5
    Pasniedziet auzu pārslu cepumus, kas dekorēti ar pūdercukuru, šokolādes glazūru vai iebiezinātu pienu.

Padoms!
Lai padarītu rīsu miltu auzu pārslu cepumus veselīgākus, nomainiet parasto cukuru ar niedru cukuru, kas satur B vitamīnus, kalciju, kāliju, dzelzi un nātriju.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv