Dārzeņi — daudzpusīga izvēle tiem, kas vēlas garšīgas un mazkaloriju pusdienas. Tos var tvaicēt, sautēt vai cept uz pannas. Bet vienkāršākais un ātrākais veids — pagatavot multivārāmajā katlā.
*Recepte piemērota multikatlam Delimano.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Sīpols 2 gab
- Sarkanās paprikas 2 gab
- Kabači 2 gab
- Baklažāni 2 gab
- Tomātu biezenis 200 ml
- Olas 2 gab
- Sāls pēc garšas
- Oliveļa
- Neliels timiana zariņš
Uz porciju
Kalorijas: 52 ккал
Proteīns: 4.58 г
Tauki: 1.79 г
Ogļhidrāti: 2.84 г
Soļi
-
Sagriež sīpolus, papriku, kabačus un baklažānus, saliek tos gatavošanas traukā (iekšējā katlā), pievieno eļļu, tomātus un timiāna zariņu.
-
Pēc tam pieliek nedaudz sāls. Nospiež «MENU» (izvēlne) taustiņu, izvēlas «FRY» (cepšana) programmu. Nospiež «TIME» (pagatavošanas laiks) un izvēlas 25 minūtes, spiežot «+» vai «-» pogas, nospiež «START», lai sāktu gatavošanu.
-
Laiku pa laikam samaisa.
-
Kad ir atlikusi minūte, atver vāku un iesit olas. Samaisa ar koka karoti.
Padoms!
Sāli, garšvielas un Provansas garšaugus ēdienam labāk pievienot ne uzreiz, bet 10 minūtes pirms pilnīgas gatavības – tā saglabāsies vairāk garšas.