Diētiski auzu pārslu cepumi ar riekstiem

Diētiskie auzu cepumi ir veselīgs produkts, kura sastāvā ir vitamīni, minerālvielas un šķiedrvielas. Deserts ir lieliski piemērots kā uzkoda, pēc treniņa vai smagas darba dienas.

Sastāvdaļas
Porcijas: +2
  • Auzu pārslas 500 g
  • Kefīrs 140 ml
  • Āboli 200 g
  • Vistas olas 1 gab
  • Baltais sezams 2 ĒK
  • Melnais sezams 1 TK
  • Linu sēklas 1 ĒK
  • Apelsīna miziņa 6 g
  • Makadāmijas rieksts 80 g
  • Indijas rieksti 30 g
  • Valrieksti 70 g
  • Kokosriekstu eļļa  pēc garšas
  • Kanēlis  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 313 kcal
Olbaltumvielas: 9.49 g
Tauki: 16.61 g
Ogļhidrāti: 31.57 g
Pagatavošana
40 min.Drukāt
  • Diētiski auzu pārslu cepumi ar riekstiem - 1
    Pārslas ieber dziļā bļodā, pārlej ar kefīru un atstāj uz 2 stundām, lai uzbriest. Ābolus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.
  • Diētiski auzu pārslu cepumi ar riekstiem - 2
    Nosūtiet riekstus uz iepriekš uzkarsētu sausu cepešpannu un apcepiet, maisot, 5-7 minūtes. Apceptos riekstus sasmalcina blenderī.
  • Diētiski auzu pārslu cepumi ar riekstiem - 3
    Pēc tam, kad pārslas ir uzbriedušas, pievienojiet rīvētu ābolu, sasmalcinātus riekstus, balto sezamu, melno sezamu, linsēklas, apelsīna miziņu, kanēli un vistas olu. Visu kārtīgi samaisa.
  • Diētiski auzu pārslu cepumi ar riekstiem - 4
    No gatavās mīklas veido cepumus un apcep uz pannas ar kokosriekstu eļļu no abām pusēm līdz gatavībai.
  • Brokastīs pasniedziet diētiskos auzu pārslu cepumus ar tasi karstas stipras tējas.

Padoms!
Lai diētiskie cepumi būtu vēl veselīgāki un mazāk kaloriju saturoši, pagatavojiet desertu cepeškrāsnī bez eļļas 180 grādu temperatūrā.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv