Diētiskie auzu cepumi ir veselīgs produkts, kura sastāvā ir vitamīni, minerālvielas un šķiedrvielas. Deserts ir lieliski piemērots kā uzkoda, pēc treniņa vai smagas darba dienas.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Auzu pārslas 500 g
- Kefīrs 140 ml
- Āboli 200 g
- Vistas olas 1 gab
- Baltais sezams 2 ĒK
- Melnais sezams 1 TK
- Linu sēklas 1 ĒK
- Apelsīna miziņa 6 g
- Makadāmijas rieksts 80 g
- Indijas rieksti 30 g
- Valrieksti 70 g
- Kokosriekstu eļļa pēc garšas
- Kanēlis pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 313 ккал
Proteīns: 9.49 г
Tauki: 16.61 г
Ogļhidrāti: 31.57 г
Soļi
-
Pārslas ieber dziļā bļodā, pārlej ar kefīru un atstāj uz 2 stundām, lai uzbriest. Ābolus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.
-
Nosūtiet riekstus uz iepriekš uzkarsētu sausu cepešpannu un apcepiet, maisot, 5-7 minūtes. Apceptos riekstus sasmalcina blenderī.
-
Pēc tam, kad pārslas ir uzbriedušas, pievienojiet rīvētu ābolu, sasmalcinātus riekstus, balto sezamu, melno sezamu, linsēklas, apelsīna miziņu, kanēli un vistas olu. Visu kārtīgi samaisa.
-
No gatavās mīklas veido cepumus un apcep uz pannas ar kokosriekstu eļļu no abām pusēm līdz gatavībai.
-
Brokastīs pasniedziet diētiskos auzu pārslu cepumus ar tasi karstas stipras tējas.
Padoms!
Lai diētiskie cepumi būtu vēl veselīgāki un mazāk kaloriju saturoši, pagatavojiet desertu cepeškrāsnī bez eļļas 180 grādu temperatūrā.