Piena zupa ar vistu un makaroniem

Piena un vistas cienītāji noteikti novērtēs šo zupu. Ēdiens izrādās garšīgs, mīksts, apmierinošs, bet tajā pašā laikā viegls. Pienu var aizstāt ar krējumu, garša nemaz nepasliktināsies, bet gluži otrādi, sanāks vēl maigāks un krēmīgāks. Tomēr kaloriju saturs būs lielāks. Pievienojot sēnes, jūs radīsiet jaunu ēdiena garšu ar brīnišķīgu aromātu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +5
  • Vistas fileja 300 g
  • Ūdens 1200 g
  • Piens 300 ml
  • Makaroni 40 g
  • Sīpols 60 g
  • Burkāns 70 g
  • Sviests 20 g
  • Kartupeļu ciete 1 TK
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
  • Dilles  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 43 kcal
Olbaltumvielas: 4.19 g
Tauki: 1.41 g
Ogļhidrāti: 3.02 g
Pagatavošana
40 min.Drukāt
  • Notīriet gaļu no plēvēm un vēnām un rūpīgi noskalojiet. Nosusiniet ar sausiem dvieļiem. Nomizojiet dārzeņus no mizas un labi noskalojiet.
  • Piena zupa ar vistu un makaroniem-2
    Sagrieziet vistas gaļu mazos gabaliņos. Katliņā uzvāra ūdeni. Sagrieztās filejas liek verdošā ūdenī. Pēc tam, kad ūdens vārās, pagatavojiet gaļu līdz mīkstai, apmēram 20-25 minūtes.
  • Sīpolu sagriež mazos gabaliņos (kubiņos), burkānu sasmalcina ar rupjo rīvi vai sagriež plānās strēmelītēs. Uzkarsē pannu un izkausē tajā sviestu. Pievienojiet sasmalcinātu sīpolu pannā un sautējiet, līdz tas ir caurspīdīgs, apmēram 3-4 minūtes. Tad pievieno sakapātus burkānus un turpina sautēt līdz mīksti, apmēram 4-5 minūtes, nepārtraukti maisot.
  • Piena zupa ar vistu un makaroniem-4
    Gatavajai vistas gaļai pievieno nelielus makaronus. Tad ielej pienu, bet ne visu, apmēram 200 ml. Pēc tam, kad maisījums atkal uzvārās, tajā ieber sviestā apceptos dārzeņus. Kad zupa uzvārās, samaziniet uguni un turpiniet vārīt zupu apmēram 6-7 minūtes. Pievienojiet cieti atlikušajam pienam. Pienā kārtīgi samaisa cieti, lai nebūtu kunkuļu. Iegūto maisījumu pievieno katlā ar sagatavoto zupu. Atkal uzkarsē zupu līdz vārīšanās temperatūrai un turpina vārīt apmēram 2-3 minūtes. Pievienojiet zupai garšvielas: sāli, piparus. Visu labi samaisa.
  • Piena zupa ar vistu un makaroniem
    Gatavo zupu pasniedz dziļos traukos. Pa virsu apkaisa sasmalcinātus svaigus garšaugus.

Padoms!
Izvēlieties fileju, kas nav saldēta. Pievērsiet uzmanību gaļas izskatam. Tam jābūt vienmērīgi gaiši rozā vai rozā krāsā. Nospiežot, gaļai nekavējoties jāatgriežas sākotnējā formā.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv