Šāds veselīgs deserts var aizstāt saldos konditorejas izstrādājumus. Trauks ir īpaši piemērots tiem, kas seko figūrai.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Žāvētas aprikozes 290 g
- Žāvēti dateles 90 g
- Indijas rieksti 190 g
- Saulespuķu sēklas 100 g
- Baltais sezams 140 g
- Kanēlis 2 TK
Uz porciju
Kalorijas: 422 ккал
Proteīns: 12 г
Tauki: 26 г
Ogļhidrāti: 34 г
Soļi
-
Izmēriet nepieciešamo sastāvdaļu daudzumu. Žāvētas aprikozes un dateles aplej ar verdošu ūdeni 10-15 minūtes, lai žāvētie augļi kļūtu mīkstāki. Izklājiet tos uz papīra dvieļa, lai noņemtu lieko mitrumu.
-
Izlaidiet žāvētas aprikozes un dateles caur gaļas mašīnā. Indijas riekstus un pusi no sezama sēklām liek uz cepešpannas, liek cepeškrāsnī uzliesmot līdz zeltainam.
-
Žāvētu aprikožu un dateļu masai pievieno karstos riekstus un sezama sēklas, labi samaisa. Pievieno šķipsniņu kanēļa. No iegūtās masas veido divas desiņas, apkaisa tos ar saulespuķu un sezama sēklām.
-
Gatavo produktu ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz 90 minūtēm. Pēc sacietēšanas sagriež porcijās un pasniedz ar tēju vai kafiju.
-
Gatavo ēdienu sagriež plānās šķēlītēs – tā tas izskatās ļoti glīti un skaisti.
Padoms!
Ja receptei pievienosiet žāvētas plūmes vai kaltētas dzērvenes, ēdiens būs ne tikai veselīgāks, bet arī garšīgāks.