Auzu pārslu cepumi ar kefīru ir diezgan kraukšķīgi no ārpuses, bet mīksti un neticami maigi no iekšpuses. Lai cepumu garša būtu vēl labāka, mīklai var pievienot jebkādus žāvētus augļus, šokolādi, sēklas, riekstus, aromātiskas garšvielas.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Auzu pārslas 160 g
- Milti 160 g
- Sviests 130 g
- Cukurs 200 g
- Vistas olas 1 gab
- Kefīrs 70 ml
- Medus 2 TK
- Cepamā soda 1 TK
- Valrieksti 50 g
- Kanēlis pēc garšas
- Sāls pēc garšas
- Dzērvenes pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 384 ккал
Proteīns: 6.44 г
Tauki: 18.51 г
Ogļhidrāti: 49.89 г
Soļi
-
Sasmalciniet valriekstus un auzu pārslas. Iepriekš izņemiet eļļu no ledusskapja.
-
Bļodā liek sviestu, medu, olu, kefīru, pustējkaroti sodas un kanēli. Citā bļodā sajauc auzu pārslas, miltus, cukuru, sāli un cepamo sodu. Apvienojiet divus maisījumus vienā. Pievieno dzērvenes un riekstus. Rūpīgi samaisiet. Ievietojiet maisījumu ledusskapī uz 20 minūtēm.
-
Ielieciet bumbiņas no iegūtās mīklas uz cepešpannas un 15 minūtes nosūtiet uz cepeškrāsni, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem.
-
Gatavos auzu pārslu cepumus atdzesē un liek uz šķīvja.