Kartupeļu krēmzupa ar bekonu

Pēc šīs receptes varat pagatavot ļoti sātīgu un aromātisku kartupeļu zupu visai ģimenei. Zupai pievienotais bekons piešķir ēdienam pikantu garšu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +2
  • Kartupeļi 750 g
  • Milti 1 ĒK
  • Piens 750 ml
  • Melnie pipari 1 TK
  • Siers 60 g
  • Skābais krējums 160 g
  • Bekons 6 šķēlītes
  • Sīpoli  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 163 kcal
Olbaltumvielas: 6.31 g
Tauki: 10.94 g
Ogļhidrāti: 10.71 g
Pagatavošana
35 min.Drukāt
  • Kartupeļus nomizo, izvāra un pagatavo no tiem biezeni, vienu kartupeli atstājot.
  • Miltus uzkarsē katliņā, pievieno pienu, samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
  • Pievieno sāli, piparus un vāra 8-10 minūtes.
  • Pievieno kartupeļu biezeni un kārtīgi samaisa.
  • Noņem no uguns un pievieno sieru, maisa, kamēr siers izkusis.
  • Pēc tam pievieno krējumu, samaisa. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, piparus vai citas garšvielas.
  • Vienu kartupeli sagriež kubikos. Ar nazi sasmalcina bekonu un lokus.
  • Zupu lej porciju traukos, pa virsu liek kartupeļus, bekonu un lokus, pārkaisa ar sieru.

Tas ir interesanti!
Līdz 18. gadsimta beigām Eiropā kartupeļus praktiski neēda. Daudzi uzskatīja, ka tas izraisa spitālību un citas neārstējamas slimības.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv