Piena zupa ar olām

Piena zupu ar olām vislabāk pagatavot mazos daudzumos un ēst uzreiz. Tas ir ļoti garšīgs un barojošs. Šī zupa ir lieliski piemērota brokastīm vai vakariņām.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Piens 250 ml
  • Sviests 60 g
  • Burkāns 1 gab
  • Kartupeļi 400 g
  • Sīpols 1 gab
  • Vistas olas 2 gab
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
  • Svaigi garšaugi  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 119 kcal
Olbaltumvielas: 3.26 g
Tauki: 7.26 g
Ogļhidrāti: 9.07 g
Pagatavošana
30 min.Drukāt
  • Liek visas sastāvdaļas uz galda, lai to būtu viegli pagatavot. Nomazgājiet un notīriet dārzeņus.
  • Sīpolu sagriež pusgredzenos un burkānus plānās strēmelītēs.
  • Sagrieziet kartupeļus šķēlēs.
  • Uzkarsē pannu un uz tās izkausē nelielu gabaliņu sviesta. Apcepiet sīpolus pannā dažas minūtes, laiku pa laikam maisot, tad pievienojiet burkānus. Sautējiet dārzeņus 3-5 minūtes uz vidējas uguns.
  • Pārlejiet kartupeļus ar viegli sālītu ūdeni (800 ml) un lieciet vārīties.
  • 5 minūtes pirms kartupeļu gatavības pannā pielej pienu. Katliņā liek sīpolus un burkānus, sviestu, sāli un garšvielas pēc vēlēšanās.
  • Piena zupa ar olām - 7
    Samaisiet zupu un uzkarsējiet to līdz vārīšanās temperatūrai, un pēc tam, nepārtraucot maisīšanu, tajā ielaužiet olas. Paturiet trauku uz uguns vēl dažas minūtes un pašās beigās pievienojiet pannā iecienītākos sasmalcinātos zaļumus. Labu apetīti!
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv