Piena zupa ar olām

Piena zupu ar olām vislabāk pagatavot mazos daudzumos un ēst uzreiz. Tas ir ļoti garšīgs un barojošs. Šī zupa ir lieliski piemērota brokastīm vai vakariņām.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Piens 250 ml
  • Sviests 60 g
  • Burkāns 1 gab
  • Kartupeļi 400 g
  • Sīpols 1 gab
  • Vistas olas 2 gab
  • Sāls pēc garšas
  • Malti melnie pipari pēc garšas
  • Svaigi garšaugi pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 119 ккал
Proteīns: 3.26 г
Tauki: 7.26 г
Ogļhidrāti: 9.07 г
Soļi
30 min.Drukāt
  • Liek visas sastāvdaļas uz galda, lai to būtu viegli pagatavot. Nomazgājiet un notīriet dārzeņus.
  • Sīpolu sagriež pusgredzenos un burkānus plānās strēmelītēs.
  • Sagrieziet kartupeļus šķēlēs.
  • Uzkarsē pannu un uz tās izkausē nelielu gabaliņu sviesta. Apcepiet sīpolus pannā dažas minūtes, laiku pa laikam maisot, tad pievienojiet burkānus. Sautējiet dārzeņus 3-5 minūtes uz vidējas uguns.
  • Pārlejiet kartupeļus ar viegli sālītu ūdeni (800 ml) un lieciet vārīties.
  • 5 minūtes pirms kartupeļu gatavības pannā pielej pienu. Katliņā liek sīpolus un burkānus, sviestu, sāli un garšvielas pēc vēlēšanās.
  • Piena zupa ar olām - 7
    Samaisiet zupu un uzkarsējiet to līdz vārīšanās temperatūrai, un pēc tam, nepārtraucot maisīšanu, tajā ielaužiet olas. Paturiet trauku uz uguns vēl dažas minūtes un pašās beigās pievienojiet pannā iecienītākos sasmalcinātos zaļumus. Labu apetīti!
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv