Lieliska alternatīva ierastajām zupām ir siera zupa ar grauzdiņiem. Buljonu gatavo ar vistas fileju, tomēr sātīgākam ēdienam var izmantot gaļu uz kaula.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Vistas fileja 150 g
- Sīpols 1 gab
- Kartupelis 3 gab
- Krējuma siers 120 g
- Malta kurkuma 1 TK
- Ķiploks 4 g
- Sviests 40 g
- Augu eļļa 1 TK
- Burkāns 1 gab
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 123 ккал
Proteīns: 6.87 г
Tauki: 6.15 г
Ogļhidrāti: 9.99 г
Soļi
-
Sagatavojiet visas nepieciešamās sastāvdaļas. Nomizojiet dārzeņus, noskalojiet vistas krūtiņu.
-
Sagrieziet kubiņos kartupeļus un vistas krūtiņu, sasmalciniet sīpolu.
-
Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
-
Sagrieziet maizi tāda paša izmēra kubiņos.
-
Kartupeļus liek katlā ar verdošu sālītu ūdeni.
-
Ķiploka daiviņas viegli apcep, lai eļļa būtu piesātināta ar ķiploku aromātu.
-
Ķiploku eļļā apcep grauzdiņus līdz zeltaini brūnai.
-
Apcep dārzeņus sviestā ar garšvielām 5-7 minūtes.
-
Cepiet vistas fileju 3-5 minūtes.
-
Pārliek vistu katlā.
-
Ielieciet zupā apceptos dārzeņus un kurkumu.
-
Zupā izšķīdina krēmsieru.
-
Vāra zupu vēl 3-5 minūtes, līdz tā ir gatavībai.
-
Lej zupu bļodiņās, pievieno grauzdiņus un pasniedz. Labu apetīti!