Siera zupa ar grauzdiņiem

Lieliska alternatīva ierastajām zupām ir siera zupa ar grauzdiņiem. Buljonu gatavo ar vistas fileju, tomēr sātīgākam ēdienam var izmantot gaļu uz kaula.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Vistas fileja 150 g
  • Sīpols 1 gab
  • Kartupelis 3 gab
  • Krējuma siers 120 g
  • Malta kurkuma 1 TK
  • Ķiploks 4 g
  • Sviests 40 g
  • Augu eļļa 1 TK
  • Burkāns 1 gab
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 123 kcal
Olbaltumvielas: 6.87 g
Tauki: 6.15 g
Ogļhidrāti: 9.99 g
Pagatavošana
1 stunda. 10 min.Drukāt
  • Sagatavojiet visas nepieciešamās sastāvdaļas. Nomizojiet dārzeņus, noskalojiet vistas krūtiņu.
  • Sagrieziet kubiņos kartupeļus un vistas krūtiņu, sasmalciniet sīpolu.
  • Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
  • Siera zupa ar grauzdiņiem - 4
    Sagrieziet maizi tāda paša izmēra kubiņos.
  • Kartupeļus liek katlā ar verdošu sālītu ūdeni.
  • Siera zupa ar grauzdiņiem - 6
    Ķiploka daiviņas viegli apcep, lai eļļa būtu piesātināta ar ķiploku aromātu.
  • Siera zupa ar grauzdiņiem - 7
    Ķiploku eļļā apcep grauzdiņus līdz zeltaini brūnai.
  • Apcep dārzeņus sviestā ar garšvielām 5-7 minūtes.
  • Siera zupa ar grauzdiņiem - 9
    Cepiet vistas fileju 3-5 minūtes.
  • Pārliek vistu katlā.
  • Siera zupa ar grauzdiņiem - 11
    Ielieciet zupā apceptos dārzeņus un kurkumu.
  • Zupā izšķīdina krēmsieru.
  • Vāra zupu vēl 3-5 minūtes, līdz tā ir gatavībai.
  • Lej zupu bļodiņās, pievieno grauzdiņus un pasniedz. Labu apetīti!
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv