Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm un kanēli pagatavojami ātri un vienkārši, bet sanāk ļoti smaržīgi, drupanīgi un garšīgi! Varat eksperimentēt ar pildījumu, pievienojot riekstus, sukādes vai šokolādes gabaliņus.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Sviests 115 g
- Cukurs 3 ĒK
- Vistas olas 1 gab
- Vaniļas cukurs 1 TK
- Milti 150 g
- Cepamā soda 6 g
- Auzu pārslas 150 g
- Rozīnes 100 g
- Kanēlis pēc garšas
- Sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 387 ккал
Proteīns: 6.91 г
Tauki: 17.22 г
Ogļhidrāti: 51.73 г
Soļi
-
Iepriekš izņemiet sviestu no ledusskapja. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180℃.
-
Dziļā bļodā apvienojiet sviestu, balts un vaniļas cukuru. Pievieno olu un sakuļ.
-
Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar kanēli, sāli un sodu. Sauso maisījumu pievieno sviestā saputotajām olām. Visu samaisa un tur pievieno auzu pārslas un rozīnes.
-
Ar rokām veido cepumus, virspusē nedaudz saplacinot. Liek cepeškrāsnī cepties 15-20 minūtes.
-
Auzu pārslu cepumiem virsū uzkaisa pūdercukuru. Desertu var dekorēt arī ar šokolādes gabaliņiem, ogām, kokosriekstu skaidiņām.
Padoms!
Auzu pārslu cepumiem rozīņu vietā var pievienot arī dažādus žāvētus augļus, saldētas ogas, riekstus. Tādējādi cepumi būs daudz veselīgāki un garšīgāki.