Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm un kanēli

Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm un kanēli pagatavojami ātri un vienkārši, bet sanāk ļoti smaržīgi, drupanīgi un garšīgi! Varat eksperimentēt ar pildījumu, pievienojot riekstus, sukādes vai šokolādes gabaliņus.

Sastāvdaļas
Porcijas: +1
  • Sviests 115 g
  • Cukurs 3 ĒK
  • Vistas olas 1 gab
  • Vaniļas cukurs 1 TK
  • Milti 150 g
  • Cepamā soda 6 g
  • Auzu pārslas 150 g
  • Rozīnes 100 g
  • Kanēlis  pēc garšas
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 387 kcal
Olbaltumvielas: 6.91 g
Tauki: 17.22 g
Ogļhidrāti: 51.73 g
Pagatavošana
20 min.Drukāt
  • Iepriekš izņemiet sviestu no ledusskapja. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180℃.
  • Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm un kanēli - 2
    Dziļā bļodā apvienojiet sviestu, balts un vaniļas cukuru. Pievieno olu un sakuļ.
  • Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm un kanēli - 3
    Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar kanēli, sāli un sodu. Sauso maisījumu pievieno sviestā saputotajām olām. Visu samaisa un tur pievieno auzu pārslas un rozīnes.
  • Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm un kanēli - 4
    Ar rokām veido cepumus, virspusē nedaudz saplacinot. Liek cepeškrāsnī cepties 15-20 minūtes.
  • Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm un kanēli - 5
    Auzu pārslu cepumiem virsū uzkaisa pūdercukuru. Desertu var dekorēt arī ar šokolādes gabaliņiem, ogām, kokosriekstu skaidiņām.

Padoms!
Auzu pārslu cepumiem rozīņu vietā var pievienot arī dažādus žāvētus augļus, saldētas ogas, riekstus. Tādējādi cepumi būs daudz veselīgāki un garšīgāki.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv