Vienkārša un ātra auzu pārslu rozīņu cepumu recepte ir piemērota pat tiem, kas seko līdzi savai figūrai un skaita kalorijas. Vari ieslēgt iztēli un auzu pārslu cepumiem pievienot savus iecienītos žāvētos augļus un riekstus, kā arī pats pielāgot cukura daudzumu. Katru reizi tas būs jauns deserts.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Auzu pārslas 150 g
- Vistas olas 1 gab
- Sviests 20 g
- Rozīnes 50 g
- Cukurs 4 g
- Sāls 2 g
- Malts kanēlis pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 323 ккал
Proteīns: 9.58 г
Tauki: 11.38 г
Ogļhidrāti: 46.14 г
Soļi
-
Ērti sakārtojiet visus produktus. Sagatavo mikseri, konditorejas maisiņu un sietu. Vispirms izkausē sviestu. Noskalojiet rozīnes, ievietojiet tās dziļā bļodā un pārklājiet ar verdošu ūdeni. Ļaujiet rozīnēm uzbriest 15 minūtes. Pēc tam noteciniet ūdeni un vēlreiz noskalojiet.
-
Auzu pārslas pārlej ar ūdeni un atstāj uz 10-15 minūtēm.
-
No auzu pārslām notecina ūdeni un pievieno iepriekš nomazgātas rozīnes, sāli un cukuru.
-
Sakuļ olu ar putojamo slotiņu vai mikseri 2-5 minūtes un pievieno auzu pārslām. Ielejiet tur izkausētu sviestu. Samaisiet iegūto maisījumu.
-
Ar karoti lieciet mīklu uz cepešpannas.
-
Cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, liec cepumus uz 25-30 minūtēm.
-
Gatavos cepumus apkaisa ar kanēli garšas iegūšanai. Labu apetīti!
Padoms!
Lai cepumi būtu mazkaloriju, varat aizstāt olu ar olbaltumvielām un pilnībā izslēgt cukuru no sastāva.