Auzu pārslu cepumi ar šokolādes skaidiņām un mandelēm ir ļoti gards un veselīgs deserts, kas satur makro un mikroelementus – kāliju, dzelzi, fosforu, magniju, cinku, B1, E vitamīnus.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Milti 200 g
- Cukurs 125 g
- Auzu pārslas 190 g
- Tumšā šokolāde 100 g
- Mandeles 100 g
- Vistas olas 1 gab
- Sviests 140 g
- Sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 449 ккал
Proteīns: 8.51 г
Tauki: 25.12 г
Ogļhidrāti: 48.45 г
Soļi
-
Nomazgājiet olas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180⁰C. 30 minūtes pirms gatavošanas izņemiet sviestu no ledusskapja. Sarīvē šokolādi.
-
Bļodā sajauc mīkstu sviestu, cukuru un sāli.
-
Sviestam pievieno auzu pārslas, olas, miltus, riekstus un šokolādi. Visu vēlreiz rūpīgi samaisa.
-
No iegūtās masas veido cepumus un liek uz pergamenta.
-
Cepumus cep 15 minūtes cepeškrāsnī 180⁰С.
-
Cepumus varat pasniegt ar krējumu, iebiezināto pienu vai ievārījumu.
Padoms!
Lai samazinātu cepumu kaloriju saturu, samaziniet sviesta daudzumu receptē.