Auzu pārslu cepumi ar šokolādes skaidiņām un mandelēm

Auzu pārslu cepumi ar šokolādes skaidiņām un mandelēm ir ļoti gards un veselīgs deserts, kas satur makro un mikroelementus – kāliju, dzelzi, fosforu, magniju, cinku, B1, E vitamīnus.

Sastāvdaļas
Porcijas: +10
  • Milti 200 g
  • Cukurs 125 g
  • Auzu pārslas 190 g
  • Tumšā šokolāde 100 g
  • Mandeles 100 g
  • Vistas olas 1 gab
  • Sviests 140 g
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 449 kcal
Olbaltumvielas: 8.51 g
Tauki: 25.12 g
Ogļhidrāti: 48.45 g
Pagatavošana
10 min.Drukāt
  • Auzu pārslu cepumi ar šokolādes skaidiņām un mandelēm - 1
    Nomazgājiet olas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180⁰C. 30 minūtes pirms gatavošanas izņemiet sviestu no ledusskapja. Sarīvē šokolādi.
  • Auzu pārslu cepumi ar šokolādes skaidiņām un mandelēm - 2
    Bļodā sajauc mīkstu sviestu, cukuru un sāli.
  • Auzu pārslu cepumi ar šokolādes skaidiņām un mandelēm - 3
    Sviestam pievieno auzu pārslas, olas, miltus, riekstus un šokolādi. Visu vēlreiz rūpīgi samaisa.
  • Auzu pārslu cepumi ar šokolādes skaidiņām un mandelēm - 4
    No iegūtās masas veido cepumus un liek uz pergamenta.
  • Auzu pārslu cepumi ar šokolādes skaidiņām un mandelēm - 5
    Cepumus cep 15 minūtes cepeškrāsnī 180⁰С.
  • Cepumus varat pasniegt ar krējumu, iebiezināto pienu vai ievārījumu.

Padoms!
Lai samazinātu cepumu kaloriju saturu, samaziniet sviesta daudzumu receptē.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv