Auzu pārslu cepumi ar valriekstiem

Šajā receptē galvenās sastāvdaļas ir auzu pārslas un valrieksti. Auzu pārslas ir lielisks lēno ogļhidrātu avots, un valrieksti ir vitamīnu krātuve imunitātes stiprināšanai.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Milti 65 g
  • Cepamais pulveris 3 g
  • Auzu pārslas 140 g
  • Valrieksti 300 g
  • Vistas olas 2 gab
  • Sviests 100 g
  • Cukurs 160 g
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 471 kcal
Olbaltumvielas: 9.94 g
Tauki: 32.46 g
Ogļhidrāti: 36.61 g
Pagatavošana
25 min.Drukāt
  • Sagatavojiet visas nepieciešamās sastāvdaļas.
  • Valriekstus smalki sakapā ar nazi. Uzkarsētā pannā bez eļļas apcep auzu pārslas un sasmalcinātus valriekstus. Pārlieciet apceptās sastāvdaļas ērtā bļodā.
  • Auzu pārslu cepumi ar valriekstiem - 3
    Dziļā bļodā ievietojiet mīksto sviestu, cukuru un olas. Sakuļ ar mikseri 2 minūtes. Pēc tam pievienojiet izsijātus miltus, cepamo pulveri, riekstus, pārslus un sāli pēc garšas.
  • Auzu pārslu cepumi ar valriekstiem - 4
    Rūpīgi samaisiet visas mīklas sastāvdaļas, pārklājiet ar dvieli un atstājiet pusstundu istabas temperatūrā ievilkties.
  • Ar mitrām rokām no mīklas veido vienāda izmēra bumbiņas, nedaudz piespiež, lai gatavajam cepumam būtu plakana apaļa forma. Cepešpannu izklāj ar cepampapīru un liek uz tās sagatavotos cepumus. Nosūtīt cept uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 180°C 15 minūtes.

Padoms!
Lai deserts būtu noderīgāks, cepumu gatavošanā var izmantot citus riekstus: mandeles, Indijas riekstus, zemesriekstus, lazdu riekstus. Varat arī pievienot rozīnes vai sasmalcinātas žāvētas plūmes.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv