Līdz ar rudens iestāšanos pienāk laiks sātīgām zupām uz bagātīgiem gaļas buljoniem. Tieši tāda būs cūkgaļas zupa ar pupiņām — bieza, smaržīga, ļoti garšīga.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Cūkgaļa 100 g
- Kartupelis 4 gab
- Kāposti 200 g
- Sīpols 1 gab
- Burkāns 1 gab
- Svaigi garšaugi 100 g
- Sviests 70 g
- Sarkanās pupiņas 1 bundža
- Sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 143 ккал
Proteīns: 5.09 г
Tauki: 5.42 г
Ogļhidrāti: 14.13 г
Soļi
-
Cūkgaļu liek katlā ar ūdeni un vāra apmēram 1 stundu. Kad buljons vārās, sāliet to.
-
Gatavajam verdošajam buljonam pievieno svaigus kāpostus, pēc gaļas izņemšanas no buljona.
-
Ļaujiet buljonam ar kāpostiem vārīties 5-7 minūtes. Pēc tam pievienojiet sasmalcinātus kartupeļus.
-
Ļaujiet kartupeļiem vārīties.
-
Gaļu sagriež kubiņos un liek verdošā zupā. Pēc tam pievienojiet 1 kārbu konservētu sarkano pupiņu.
-
Sīpolu smalki sagriež, burkānus sarīvē uz smalkās rīves, visu liek uzkarsētā pannā ar sviestu. Cep līdz zeltaini brūnai un nosūta uz katlā.
-
Pēc tam smalki sakapājiet svaigus garšaugus. Ielieciet zaļumus 5 minūtes pirms zupas gatavības.
-
Izslēdziet plīti un ļaujiet ēdienam gatavoties vēl 5 minūtes. Zupa gatava!
-
Gatavo zupu varat pasniegt ar majonēzi vai skābo krējumu.