Pupiņu zupa ar cūkgaļu

Līdz ar rudens iestāšanos pienāk laiks sātīgām zupām uz bagātīgiem gaļas buljoniem. Tieši tāda būs cūkgaļas zupa ar pupiņām — bieza, smaržīga, ļoti garšīga.

Sastāvdaļas
Porcijas: +8
  • Cūkgaļa 100 g
  • Kartupelis 4 gab
  • Kāposti 200 g
  • Sīpols 1 gab
  • Burkāns 1 gab
  • Svaigi garšaugi 100 g
  • Sviests 70 g
  • Sarkanās pupiņas 1 bundža
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 143 kcal
Olbaltumvielas: 5.09 g
Tauki: 5.42 g
Ogļhidrāti: 14.13 g
Pagatavošana
1 stunda. 40 min.Drukāt
  • Cūkgaļu liek katlā ar ūdeni un vāra apmēram 1 stundu. Kad buljons vārās, sāliet to.
  • Gatavajam verdošajam buljonam pievieno svaigus kāpostus, pēc gaļas izņemšanas no buljona.
  • Ļaujiet buljonam ar kāpostiem vārīties 5-7 minūtes. Pēc tam pievienojiet sasmalcinātus kartupeļus.
  • Pupiņu zupa ar cūkgaļu - 4
    Ļaujiet kartupeļiem vārīties.
  • Gaļu sagriež kubiņos un liek verdošā zupā. Pēc tam pievienojiet 1 kārbu konservētu sarkano pupiņu.
  • Sīpolu smalki sagriež, burkānus sarīvē uz smalkās rīves, visu liek uzkarsētā pannā ar sviestu. Cep līdz zeltaini brūnai un nosūta uz katlā.
  • Pupiņu zupa ar cūkgaļu - 7
    Pēc tam smalki sakapājiet svaigus garšaugus. Ielieciet zaļumus 5 minūtes pirms zupas gatavības.
  • Izslēdziet plīti un ļaujiet ēdienam gatavoties vēl 5 minūtes. Zupa gatava!
  • Gatavo zupu varat pasniegt ar majonēzi vai skābo krējumu.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv