Cūkas stilbiņš ar dārzeņiem

Cūkas stilbiņš multivārāmajā katlā izrādās daudz garšīgāka nekā iegādātais šķiņķis. To gatavo svētku galdam veselā gabalā, vai pasniedz kā uzkodu, sagrieztu šķēlēs.

*Recepte piemērota multikatlam Philips.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Cūkas stilba 500 g
  • Dižonas sinepes 4 ĒK
  • Paprikas pulveris 2 TK
  • Provansas garšaugu 2 TK
  • Svaigi malti pipari 1 TK
  • Ķiploki 2 daiviņas
  • Eļļa 2 ĒK
  • Lauru lapa 2 gab
  • Sarkanā paprika 1 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Šampinjoni 200 g
  • Ūdens 130 ml
  • Sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 278 ккал
Proteīns: 12.25 г
Tauki: 11.3 г
Ogļhidrāti: 4.27 г
Soļi
60 min.Drukāt
  • Izdauziet gaļu ar āmuru. Samaisiet paprikas pulveri ar Provansas garšaugiem un pipariem. Katru cūkas stilba gabaliņu ierīvējiet ar garšvielām un no abām pusēm noziediet ar sinepēm. Atstājiet marinēties istabas temperatūrā uz 2 stundām vai uz visu nakti ledusskapī (pirms cepšanas ļaujiet atsilt istabas temperatūrā).
  • Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «FRY» programmu, noregulējiet laiku 8 minūtes un nospiediet taustiņu «START».
  • Ierīces iekšējā katlā ielejiet 2 ēdamkarotes eļļas, sakarsējiet apmēram 1 minūti. Pēc tam apcepiet šķēlēs sagrieztu cūkas stilbu no abām pusēm. Ielejiet 130 ml karsta ūdens, pievienojiet lauru lapas, sīpolus un ķiplokus.
  • Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «STEW» programmu. Ar «COOKING TIME» taustiņu noregulējiet laiku 1 stundu. Aizveriet vāku un nospiediet «START» taustiņu.
  • Pēc 20 minūtēm pievienojiet papriku un šampinjonus, pieberiet sāli un piparus, aizveriet vāku un atstājiet sautēties līdz programmas beigām.
  • Pasniedziet ar kartupeļu biezeni.

Padoms!
Kad gatavošanai atvēlētais laiks ir beidzies, nesteidzieties dabūt stilbiņš. Viņai jādod laiks (tas var ilgt 20 minūtes).

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv