Dārzeņu zupu var vārīt no sezonas produktiem vai no saldētiem. Šis ir lielisks ēdiens vieglas un veselīgas pārtikas cienītājiem.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Sīpols 1 gab
- Selerijas sakne 1 gab
- Burkāns 2 gab
- Kartupeļi 3 gab
- Svaigu kāpostu galva ½ gab
- Tomāti 500 g
- Augu eļļa vai sviests 3 ĒK
- Olas 1 gab
- Milti 3 TK
- Sāls pēc garšas
- Pipari pēc garšas
- Zaļumi pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 23 ккал
Proteīns: 0.61 г
Tauki: 0.13 г
Ogļhidrāti: 4.71 г
Soļi
-
Dārzeņus notīra, nomazgā, sīki sagriež, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra mīkstus.
-
Tad pievieno eļļu vai sviestu.
-
Olu ar miltiem sakuļ, pielej karoti ūdens, vēl pakuļ un tievā strūkliņā pielej zupai.
-
Tikko zupa uzvārās, noņem no uguns, pieber sāli, piparus, zaļumus.
-
Ja zupai pievienots sviests, to pasniedz karstu, bet, ja eļļa, — aukstu (var arī karstu).