Sarkano un balto pupiņu zupa

Zupu ar pupiņām un valriekstiem sauc par «dishcholebs». Šī nav gluži ierastā zupa daudzu izpratnē. Tajā nav dārzeņu, izņemot sīpolu. Taču ir divu veidu pupiņas, kas padara šo zupu ļoti apmierinošu. Traukā vēlams pievienot arī pietiekamu daudzumu zaļumu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Baltās pupiņas 100 g
  • Sarkanās pupiņas 100 g
  • Valrieksti 100 g
  • Sīpols 1 gab
  • Olīveļļa 2 ĒK
  • Svaigi garšaugi 30 g
  • Sarkanie pipari  pēc garšas
  • Malts koriandrs  pēc garšas
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 451 kcal
Olbaltumvielas: 15.81 g
Tauki: 26.51 g
Ogļhidrāti: 34.98 g
Pagatavošana
40 min.Drukāt
  • Noskalo pupiņas un iemērc dažas stundas. Sasmalciniet riekstus ar blenderi. Atbrīvojiet sīpolu no mizas un sagrieziet mazos kubiņos. Zaļumus noskalo, nosusina un sasmalcina.
  • Pannā ar eļļu apcep sīpolus līdz zeltainam, pievieno koriandru un sarkanos piparus.
  • Vāra pupiņas mīkstas, pievieno apceptos sīpolus, uzkarsē zupu līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno riekstus un sāli. Ļaujiet tai vārīties 2-3 minūtes. Noņem no plīts un atstāj 10 minūtes zem vāka. Pievieno zaļumus.
  • Sarkano un balto pupiņu zupa - 4
    Pasniedziet zupu uz galda karstu, blakus novietojot groziņu ar pitas maizi, svaigiem zaļumiem un ķiplokiem.

Padoms!
Izvēlieties neapstrādātu augstākā labuma olīveļļu un sāli — Adyghe vai rozā Himalaju. Nelietojiet pārmērīgi garšvielas. Pērciet sīpolus no jaunās ražas, tajā ir vairāk vitamīnu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv