Griķu zupa ar bulgāru pipariem nepavisam nav grūti pagatavojama un ļoti garšīga. Bulgāru pipari piešķir brīnišķīgu aromātu un padara zupas garšu daudz bagātīgāku un interesantāku.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Sautēta liellopu gaļa 300 g
- Sīpols 1 gab
- Burkāns 1 gab
- Kartupelis 2 gab
- Bulgāru pipari 1 gab
- Selerijas kāts 1 gab
- Griķi 50 g
- Tomātu pasta 2 ĒK
- Augu eļļa 2 ĒK
- Sāls 1 TK
- Malti melnie pipari 1 TK
- Ūdens 4000 ml
- Svaigi garšaugi 30 g
Uz porciju
Kalorijas: 60 ккал
Proteīns: 2.32 г
Tauki: 3.53 г
Ogļhidrāti: 4.41 г
Soļi
-
Sagatavo zupai nepieciešamās sastāvdaļas. Burkānus nomazgā un sarīvē uz rupjās rīves. Kartupeļus sagriež vidējos kubiņos, papriku sloksnēs. Noskalojiet griķus zem tekoša ūdens.
-
Verdošam ūdenim pievieno sasmalcinātus kartupeļus, griķus un vāra 10 minūtes. Pievienojiet sautējumu liellopu gaļa un vāriet vēl 5 minūtes.
-
Sīpolus un burkānus apcep karstā augu eļļā trīs minūtes, regulāri maisot. Pievienojiet divas ēdamkarotes tomātu pastas, sasmalcinātu papriku un seleriju. Rūpīgi samaisa un cep vēl piecas minūtes.
-
Pievienojiet buljonam apceptos dārzeņus, sāli un piparus. Samaisiet un atstājiet uz plīts ar aizvērtu vāku 10 minūtes.
-
Pasniedz griķu zupu, pārkaisītu ar smalki sagrieztiem zaļumiem.
Padoms!
Lai griķu zupa ar papriku būtu veselīgāka, apcep dārzeņus olīveļļā.