Griķu zupa ar papriku un seleriju

Griķu zupa ar bulgāru pipariem nepavisam nav grūti pagatavojama un ļoti garšīga. Bulgāru pipari piešķir brīnišķīgu aromātu un padara zupas garšu daudz bagātīgāku un interesantāku.

Sastāvdaļas
Porcijas: +5
  • Sautēta liellopu gaļa 300 g
  • Sīpols 1 gab
  • Burkāns 1 gab
  • Kartupelis 2 gab
  • Bulgāru pipari 1 gab
  • Selerijas kāts 1 gab
  • Griķi 50 g
  • Tomātu pasta 2 ĒK
  • Augu eļļa 2 ĒK
  • Sāls 1 TK
  • Malti melnie pipari 1 TK
  • Ūdens 4000 ml
  • Svaigi garšaugi 30 g
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 60 kcal
Olbaltumvielas: 2.32 g
Tauki: 3.53 g
Ogļhidrāti: 4.41 g
Pagatavošana
30 min.Drukāt
  • Griķu zupa ar papriku un seleriju - 1
    Sagatavo zupai nepieciešamās sastāvdaļas. Burkānus nomazgā un sarīvē uz rupjās rīves. Kartupeļus sagriež vidējos kubiņos, papriku sloksnēs. Noskalojiet griķus zem tekoša ūdens.
  • Verdošam ūdenim pievieno sasmalcinātus kartupeļus, griķus un vāra 10 minūtes. Pievienojiet sautējumu liellopu gaļa un vāriet vēl 5 minūtes.
  • Griķu zupa ar papriku un seleriju - 3
    Sīpolus un burkānus apcep karstā augu eļļā trīs minūtes, regulāri maisot. Pievienojiet divas ēdamkarotes tomātu pastas, sasmalcinātu papriku un seleriju. Rūpīgi samaisa un cep vēl piecas minūtes.
  • Pievienojiet buljonam apceptos dārzeņus, sāli un piparus. Samaisiet un atstājiet uz plīts ar aizvērtu vāku 10 minūtes.
  • Griķu zupa ar papriku un seleriju
    Pasniedz griķu zupu, pārkaisītu ar smalki sagrieztiem zaļumiem.

Padoms!
Lai griķu zupa ar papriku būtu veselīgāka, apcep dārzeņus olīveļļā.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv