Skābu gurķu zupa

Gurķu zupa — poļu tradicionālā zupa, kas gatavota no sālītiem, reti svaigiem gurķiem. Zupai pievieno arī sakņu dārzeņus: kartupeļus, burkānus, pētersīļu saknes un citus. Jūs varat pagatavot šo zupu multivārāmajā katlā.

*Recepte piemērota multikatlam Philips.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Ūdens 2000 ml
  • Ribiņas 300 g
  • Burkāns 2 gab
  • Svaigi pētersīļi 10 g
  • Selerijas 40 g
  • Kartupeļi 3 gab
  • Purava 10 g
  • Sīpols 1 gab
  • Skābēti gurķi 4 gab
  • Sāls 1 TK
  • Skābais krējums 1 ĒK
  • Garšvielas  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 59 kcal
Olbaltumvielas: 3.08 g
Tauki: 3.22 g
Ogļhidrāti: 3.53 g
Pagatavošana
50 min.Drukāt
  • Iekšējā katlā ielejiet 1 ½ litra ūdens un ielieciet ribiņas.
  • Nospiediet MENU taustiņu un izvēlieties BOIL programmu. Ar COOKING TIME taustiņu noregulējiet laiku 25 minūtes. Nospiediet START taustiņu.
  • Kad laiks beidzies, salieciet katlā visus dārzeņus, pieberiet sāli, universālās garšvielas un noregulējiet STEW programmu uz 20 minūtēm.
  • Kad laiks tuvojas beigām, pievienojiet sagrieztus skābētos gurķus un pagariniet laiku vēl uz 7 minūtēm.
  • Beigās pievienojiet 1 ēdamkaroti krējuma vai dabiskā jogurta.

Gatavo zupu dekorē ar svaigām piparmētru lapiņām vai estragonu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv