Ķiploku sviests: garšīga uzkoda maizei

Klasiskais sviests grauzdiņiem nemaz nepiešķir oriģinalitāti, tāpēc varat pagatavot jaunu sviesta versiju, kas var piešķirt oriģinalitāti tik vienkāršam ēdienam brokastīs vai pēcpusdienas uzkodām. Tajā pašā laikā noderīgs ir arī ēdiena sastāvs, jo ķiploki satur C, B6, B1, B2 vitamīnus un A, B, C un K vitamīnus sviestā.

Ikdienā lietojot ķiplokus, risks saslimt ar SARS tiek samazināts par 63%. Ķiploki samazina arī paaugstināta asinsspiediena risku, tāpēc ķiplokus bieži lieto cilvēki ar hipertensiju.

Sastāvdaļas
Porcijas: +1
  • Sviests 200 g
  • Citronu sula 90 ml
  • Ķiploki 50 g
  • Sāls pēc garšas
  • Svaigi garšaugi pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 466 ккал
Proteīns: 1.55 г
Tauki: 48.63 г
Ogļhidrāti: 5.66 г
Soļi
15 min.Drukāt
  • Ķiploku sviests - 1
    Iepriekš izņemiet sviestu un pagaidiet, līdz tas kļūst pietiekami mīksts. Pētersīļus rūpīgi nomazgājiet un sasmalciniet. Nelielā glāzē izspiediet citrona sulu.
  • Ķiploku sviests - 2
    Bļodā pievieno mīkstu sviestu, sakapātus pētersīļus un citrona sulu. Visas sastāvdaļas labi samaisa.
  • Ķiploku sviests - 3
    Gatavo maisījumu liek pārtikas plēvē, rūpīgi iesaiņo un liek ledusskapī uz 120 minūtēm. Gatavo ķiploku eļļu vēlams uzlikt uz šķīvja, lai tā vienmērīgi sasalst.

Padoms!
Ar iegūto eļļu var smērēt grauzdiņus vai sviestmaizes, dekorējot tās ar svaigām tomātu šķēlītēm un svaigām zaļām lapām.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv