Ķirbju krēmzupa: TOP 10 gardas receptes

Ķirbju krēmzupa ir viena no visgaršīgākajām un izskatīgākajām krēmzupām — tik oranži dzeltena, krēmīga un pa virsu uzkaisītie lociņi izskatu padara vēl garšīgāku. Ja pirms vārīšanas ķirbi un burkānus apceps, tad garša būs vēl izteiksmīgāka, bet ātrajam zupas variantam cepti tiek tikai sīpoli un ķiploki, pārējo uzreiz liek katlā un vāra. Pa virsu vajag kaut ko kraukšķīgu, piemēram, apceptu bekonu vai maizes grauzdiņus, bet perfekti garšo arī veikalos nopērkamie kaltētie sīpoli.

Ķirbju krēmzupa ar kausēto sieru un burkāniem

Iegūta ļoti maiga, smaržīga un garšīga ķirbju biezeņa zupa ar kausētu sieru. Košās krāsas un visu sastāvdaļu garša padara šo zupu bagātīgu gan krāsās un garšā!

Ķirbju krēmzupa ar kausēto sieru

Sastāvdaļas:

  • 1.5 kg ķirbja;
  • 4 vidēji burkāni;
  • 2-3 vidēja lieluma sīpoli;
  • 1 paciņa kausētā, klasiskā siera «Dzintars» (ne Light);
  • 2 kubiciņi dārzeņu buljona;
  • 2 ēd. k. eļļas.

Pagatavošana:

  1. Sagriež nelielos kubiciņos ķirbi un burkānus, sautē 20 min.
  2. Apcep eļļa sasmalcinātus sīpolus un pievieno pārējiem dārzeņiem.
  3. 5 minūtes turpina vārīt un tad pievieno paciņu kausētā siera. Kārtīgi izmaisa.
  4. Gatavo masu sablendē un pasniedz ar maizes grauzdiņiem.

Ķirbju krēmzupa ar saldo krējumu

Tradicionālā ķirbju biezzupa ar saldo krējumu ir garšīgs un barojošs ēdiens jūsu pusdienām. Palutiniet sevi un savu ģimeni ar oriģinālu kulinārijas ideju.

Ķirbju biezzupa ar saldo krējumu

Sastāvdaļas:

  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1 sīpols;
  • 600 g ķirbju mīkstuma;
  • 2 ēd. k. augu eļļas;
  • 400 ml saldā krējuma 10%;
  • 100 g rīvēta cietā siera;
  • muskatriekstu šķipsna;
  • sāls, malti sarkanie pipari;
  • daži zariņi rozmarīna;
  • ķirbju sēklas.

Pagatavošana:

  1. Nomizot sīpolus un ķiplokus, smalki sagriezt.
  2. Sagrieziet kubiņos ķirbja mīkstums.
  3. Katlā ar biezām sieniņām uzkarsēt eļļu un viegli apbrūnināt ķiplokus un sīpolus. Pievienot ķirbi, un, maisot cepiet katlā apmēram 10 minūtes. Ieliet 2 ēd. karotes ūdens un sautēt 5 min. Tad pievienot krējumu un vāriet uz lēnas uguns vēl 10 minūtes.
  4. Katliņa saturu sablendēt, pārkaisiet ar muskatriekstu, uzberiet sāli un piparus.
  5. Saliet bļodiņās, katrā iebērt sieru, ielikt rozmarīna zariņu un apbērt ar ķirbja sēklām.

Padoms!
Ķirbi var izvārīt nelielā ūdens daudzumā, bet garšīgāku ķirbju zupu padarīs vistas vai dārzeņu buljons.

Ķirbju biezzupa ar garnelēm

Ķirbju krēmzupa ar garnelēm ir sātīga, bieza ar ļoti oriģinālu un neparastu garšu. Šis ēdiens ir piemērots svētku galdam.

Ķirbju krēmzupa ar garnelēm

Sastāvdaļas:

  • 500 g ķirbja;
  • 150g garneļu bez čaulām;
  • 1 sīpols;
  • 2 ēdk. eļļas;
  • 700 ml dārzeņu buljona;
  • 125g saldā krējuma;
  • 1 čili pipars;
  • sāls;
  • cukurs;
  • malti melnie pipari.

Pagatavošana:

  1. Ķirbi nomizo un sagriež kubiņos. Sīpolu nomizo un smalki sagriež. Katliņā uzkarsē ēdamkaroti eļļas un apcep sīpolus. Pievieno ķirbi un apcep. Pievieno buljonu, uzliek vāku un vāra apmēram 20 minūtes.
  2. Vārītos ķirbjus ar blenderi sastrādā biezenī. Tam pievieno saldo krējumu un uzvāra. Pievieno sāli, cukuru un piparus pēc garšas.
  3. Garneles apbrūnina uz pannas kopā ar čili.
  4. Zupu lej šķīvjos, virsū liek garneles.

Ķirbju biezzupa ar kokospienu

Maiga un garda ķirbju krēmzupa ar kokosriekstu pienu! Gaišs un veselīgs ēdiens patiks ikvienam.

Ķirbju krēmzupa ar kokospienu

Sastāvdaļas:

  • neliels ķirbis (1.8-2 kg);
  • 2 burkāni;
  • 1 sīpols;
  • 3 glāzes sakņu buljona (var gatavot no kubiciņa);
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas;
  • 1 glāze apelsīnu sulas;
  • sāls, pipari;
  • 165 ml kokospiena;
  • 2 ēdamkarotes saldās čili mērces;
  • 1 kartupelis;
  • eļļa un sviests vai margarīns cepšanai;
  • nedaudz pētersīļu.

Pagatavošana:

  1. Ķirbim nogriež augšējo trešdaļu, izņem sēkloto daļu, mīkstumu izgriež, atstājot apmēram 1 cm biezu mizu.
  2. 500–600 g ķirbja mīkstuma sagriež gabaliņos, arī sīpolu un burkānus sagriež, sviestā vai margarīnā apcep.
  3. Tad pārlej ar buljonu un apelsīna sulu, vāra, līdz dārzeņi ir mīksti.
  4. Kartupeli sagriež sīkos salmiņos, sakarsētā eļļā apgrozot izcep zeltainus, uz papīra dvieļa nosusina taukus, pārkaisa nedaudz sāls.
  5. Zupu sablendē, iemaisa citrona sulu, kokospienu, čili mērci, pēc garšas pieber sāli un piparus.

Ķirbju zupa kļūst maiga un krēmīga, ja pievienosiet sieru, krējumu, pienu vai mērce Bechamel. Produkti padarīs ēdienu maigāku un apmierinošāku.

Ķirbja krēmzupa ar ingveru un kartupeļiem

Ķirbju biezeņa zupai ar ingveru ir maiga tekstūra un viegls aromāts! Pasniedzot zupa ir skaista, nav kauns to piedāvāt viesiem.

Ķirbja krēmzupa ar ingveru

Sastāvdaļas:

  • 600 g ķirbja (bez sēklām);
  • 100 g kartupeļu;
  • 1 sīpols;
  • 1 daiviņa/s ķiploka;
  • 2 ēd. k. sviesta;
  • 1 tējk. rīvēta ingvera;
  • 100 ml baltvīna;
  • 1 l dārzeņu buljona;
  • 100 ml saldā krējuma;
  • malti pipari;
  • rīvēts muskatrieksts;
  • ķirbju eļļa;
  • ķirbju sēklas.

Pagatavošana:

  1. Ķirbja mīkstumu un kartupeļus sagriež palielos gabaliņos.
  2. Sīpolu un ķiploka daiviņu sasmalcina.
  3. Grāpī izkausē sviestu, apcep sasmalcināto sīpolu un ķiploku.
  4. Pievieno sagriezto ķirbi un kartupeļus, nedaudz apcep. Pārkaisa ar sarīvēto ingveru.
  5. Pielej dārzeņu buljonu un vīnu, vāra apmēram 25 min.
  6. Izvārītos dārzeņus sablendē, pievienojot saldo krējumu, piparus un muskatriekstu. Ja vēlas,var pievienot vēl sāli.
  7. Pasniedzot pārber ar ķibju sēklām un ķirbju eļļu.

Zupas krāsa un garša būs atkarīga no ķirbju šķirne

Ķirbja un lēcu biezzupa ar bekonu

Ķirbju krēmzupa ar bekonu ir fantastiski garšīga un barojoša. Tas izrādās biezs, ļoti maigas tekstūras un spilgtas krāsas. Ideāls pirmais ēdiens pusdienām. Var pasniegt ar zaļumiem un grauzdiņiem.

Ķirbja un lēcu krēmzupa ar bekonu

Sastāvdaļas:

  • 1 kg ķirbis;
  • 200 g sarkanās lēcas;
  • 1 sīpols;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • eļļa cepšanai;
  • sviests;
  • rīvēts ingvers;
  • ½ čili pāksts bez sēklām;
  • buljons;
  • sāls un pipari;
  • bekons pasniegšanai;
  • sīpolu pārslas pasniegšanai;
  • zaļumi pasniegšanai.

Pagatavošana:

  1. Lej katliņā nedaudz eļļas un pieliek piciņu sviesta, uz vidējas uguns apcep gabaliņos sagrieztu ingveru, sīpolu, ķiploku un čili (bez sēklām). Pievieno garšaugus un visu izkarsē apmēram minūti.
  2. Pievieno katliņa saturam kubiņos sagrieztu ķirbi, visu samaisa un atkal izkarsē pāris minūtes. Tad pievieno noskalotas lēcas un pārlej ar karstu buljonu – tā, lai šķidrums pilnībā pārsegtu dārzeņus.
  3. Uzliek katliņam vāku un vāra visu, līdz lēcas un ķirbji ir mīksti. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  4. Katliņu noņem no uguns un, kad virums nedaudz atdzisis, to sablendē.
  5. Pasniedz ar saceptu bekonu, zaļumiem vai kaltētām sīpolu pārslām.

Fakts par ķirbi
Ķirbis ir ogas un viena no lielākajām pasaulē. Tās augļu svars var sasniegt vairākus simtus kilogramu.

Pikantā ķirbju krēmzupa

Pikantā ķirbju biezzupa ir ideāls risinājums rudens-ziemas ēdienkartei. Šo recepti varat ņemt par pamatu un papildināt ar iecienītākajām garšvielām.

Pikantā ķirbju biezzupa

Sastāvdaļas:

  • 1,5–2 kg ķirbja;
  • 2 tomāti;
  • 1 vidēja lieluma sīpols;
  • 1 sarkanā paprika;
  • 2–3 ķiploka daiviņas;
  • ⅓ čili pāksts vai naža gals čili pulvera;
  • ap 2 cm svaiga ingvera saknes;
  • 2 ēdamkarotes eļļas cepšanai;
  • sāls, cukurs, malti melnie pipari – pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Ķirbi un sīpolu nomizo. Ķirbi sagriež kubiņos, sīpolu sīki sakapā, sasmalcina ķiploka daiviņas, čili piparu un ingvera sakni. Uz pannas uzkarsētā eļļā apcep sīpolus, kamēr tie caurspīdīgi, pēc tam pievieno sasmalcināto ingveru, ķiploku, čili.
  2. Nomizo tomātus (pirms tam blanšē – iegriež mizu, uz brīdi ieliek verdošā ūdenī, lai mizu viegli noņemt). Katlā verdošā ūdenī liek ķirbja gabaliņus, papriku, tomātus un apceptās garšsaknes. Visu lēni sautē, kamēr ķirbis mīksts.
  3. Pēc garšas pievieno sāli, mazliet cukura un melnos piparus. Visu sablendē viendabīgā masā.
  4. Pirms pasniegšanas zupai var pieliet kokosriekstu pienu.
  5. Zupu dažādo, pievienojot apceptas vistas filejas gabaliņus vai bekona šķēles, ķiplokā apceptas garneles, pārberot sēkliņas, sagrieztus zaļumus, grauzdiņus.

Garšīgs ķirbju biezeņzupa

Ja jums ir vēlme pagatavot ko maigu, košu, barojošu un mazkaloriju, tad šī ķirbju biezeņa zupas recepte ir tieši jums!

Fantastiskā ķirbju biezeņzupa

Sastāvdaļas:

  • puse vidēja lieluma ķirbja;
  • 4 vidēja lieluma kartupeļi;
  • 1/2 paciņa klasiskā kausētā siera;
  • 2 škēles žāvēta cauraudža;
  • 1 vidēja lieluma sīpols;
  • kubņš vistas buljona;
  • 1 svaigs čili pipars;
  • 6 daiviņas ķiploka;
  • sāls;
  • malti melnie pipari;
  • grauzdiņiem;
  • 6 šķēles baltmaizes;
  • eļļa;
  • 3 daiviņas ķiploka;
  • cauraudža piedevām;
  • 6 škēles žāvēta cauraudža;
  • 1 sīpols;
  • skābais krējums.

Pagatavošana:

  1. Ķirbim izņem sēkalas, sagriež škēlēs, nogriež mizu un sagriež mazākos kubiņos.
  2. Smalki sagriež cauraudzi, sīpolus.
  3. Čili piparam izņem sēklas un arī sasmalcina. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos.
  4. Baltmaizi sagriež kubiņos.
  5. Palielā katlā vai ļoti dziļā pannā liek cepties 2 šķēles smalki sagriezta cauraudža, tam pievieno, 1/2 sīpolu un čili piparus.
  6. Kad viss apcepies zeltaini brūns, pievieno saberztu vistas buljona kubiņu, ķirbja gabaliņus un pārlej ar glāzi ūdens. Samaisa un sautē apmēram 15 minūtes, kamēr ķirbis sāk jukt.
  7. Pievieno kartupeļu gabaliņus un turpina sautēt vēl 15 minūtes,kamēr kartupeļi mīksti.
  8. Noņem no uguns un sablenderē (ja ir rokas blenderis, tad var turpat katlā. Zupu atkal liek uz uguns, pievieno 1/2 paciņu kausētā siera, piparus un sāli pēc garšas, iespieš 6 daiviņas ķiploka.
  9. Baltmaizes grauzdiņi.
  10. Uzkarsētā pannā ielej eļļu, iespiež 3 daiviņas ķiploka, samaisa un pievieno kubiņos sagrieztu baltmaizi, apcep brūnu uz lielas uguns, nepārtraukti maisot.
  11. Cauraudža piedevas.
  12. Pannā liek cepties atlikušo cauraudzi, tam pievieno sīpolus, cep zeltani brūnus.
  13. Pasniegšana.
  14. Zupas šķīvī lej zupu, ieliek karoti skābā krējuma nedaidz iemaisa, lai veidojas balts virpulis, vidū liek karoti cauraudža ar sīpoliem un pārkaisa ar baltmaizes grauzdiņiem.

Krāsnī ceptu ķirbju krēmzupa ar čili

Šīs ķirbju zupas ar čili un ingveru recepte noteikti iepriecinās neparastu un pikantu ēdienu cienītājus.

Krāsnī ceptu ķirbju biezzupa ar čili

Sastāvdaļas:

  • 1 kg nomizotu ķirbju;
  • dārzeņu buljons tik daudz, lai nosegtu ķirbjus;
  • šķipsniņa ingvera;
  • šķipsniņa čili piparu;
  • 1/2 tējkarote maltu melno piparu;
  • 1 tējkarote kurkumas;
  • 4 ķiploka daiviņas;
  • 1 sīpols;
  • 1 lauru lapa;
  • 200 — 250 ml saldā krējuma;
  • sāls pēc garšas;
  • ķirbju sēkliņas.

Pagatavošana:

  1. Nomizotu ķirbi sagriež kubiņos, pārkaisa ar sāli un kopā ar četrās daļās sagrieztu sīpolu liek ietaukotā cepešpannā. Cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī gatavu.
  2. Kad ķirbis un sīpoli izcepušies mīksti, tos pārliek katliņā un pārlej ar buljonu. Pievieno ingveru, čili, maltus melnos piparus, caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus, kurkumu, lauru lapu un vāra uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes.
  3. Katliņu noņem no plīts un zupu sablendē krēmīgā masā.
  4. Tad katliņu vēlreiz uzliek uz plīts, pielej saldo krējumu, samaisa un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, bet nevāra.
  5. Gatavu zupu lej šķīvjos vai bļodiņās un pārkaisa ar ķirbju sēkliņām.

Tas ir interesanti!
Meksika tiek uzskatīta par ķirbju dzimteni. Tās teritorijā zinātnieki ir atraduši vecākās ķirbju sēklas, apmēram 7000 gadus vecas. Pēc Amerikas atklāšanas ķirbis pamazām kļuva plaši izplatīts citos kontinentos.

Ķirbju krēmzupa ar grauzdiņiem

Smaržīgā ķirbju biezeņa zupa ar ķiploku grauzdiņiem ir lielisks ēdiens aukstam ziemas vakaram!

Ķirbju biezzupa ar ķiploku grauzdiņiem

Sastāvdaļas:

  • ķirbis 1 kg;
  • 300 g burkānu;
  • 2 sīpoli;
  • ingvera sakne;
  • 1 tējk. sāls;
  • 100 ml augu eļļas;
  • 100 g saldā krējuma (10%);
  • 200 g baltmaizes;
  • 2 ķiploka daiviņas.

Pagatavošana:

  1. Ķirbi, burkānu un sīpolu notīra un sagriež nelielos gabaliņos. Lielā pannā uzsilda 50 ml eļļas, tajā apcep sagrieztos dārzeņus, apmēram 10 minūtes. Pievieno litru karsta ūdens, sarīvētu ingvera sakni, sāli. Zem vāka vāra visus dārzeņus 10 – 15 minūtes, kamēr mīksti. Pannas saturu nedaudz atdzesē un pēc tam sablenderē biezenī. Pievieno saldo krējumu un atkal kārtīgi uzsilda zupu, bet nevāra.
  2. Ķiploku notīra un sasmalcina ar ķiplokspiedi. Pielej 50 ml augu eļļas, samaisa ar ķiplokiem. Maizīti sagriež kubiciņos, pārlej ar sagatavoto ķiploku-eļļas maisījumu, ļautj iestāvēties 5 minūtes. Uz pannas apcep grauzdiņus līdz kraukšķīgai miziņai.
  3. Zupu salej šķīvjos un pa virsu uzkaisa apceptos grauzdiņus. Labu apetīti!
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv