Mango smūtijs: TOP 6 gardas kokteiļu receptes

Smūtijs ar mango ir viendabīgs biezs dzēriens, kas pagatavots uz mango koka augļu bāzes, kam pievienoti augļi, dārzeņi, ogas, garšaugi, piens, dabīga sula, kefīrs vai saldējums. Kokteilim ir patīkama garša un liels skaits noderīgu vielu, pateicoties kurām tas labvēlīgi ietekmē veselību, dod spēku un uzlabo garastāvokli.

Šim dzērienam ir daudz recepšu, katrā no kurām varat pievienot savus pielāgojumus, veidojot jaunu kokteiļa versiju atbilstoši personīgajām vēlmēm.

Mango: 7 ieguvumi veselībai
Šim auglim ar neparastu egļu pēcgaršu un spilgti saldu mīkstumu ir daudz noderīgu īpašību.

  1. Pateicoties bagātīgajam minerālvielu un vitamīnu sastāvam (C, B, E, A grupa), mango stiprina organisma aizsargfunkciju, novēršot saaukstēšanās, vēža un citu slimību attīstību.
  2. Mango samazina skābumu un uzlabo gremošanu, novērš aizcietējumus un caureju, palīdz pret hemoroīdiem un izvada toksīnus no zarnām un aknām.
  3. Mango ir īsts dabisks plašas iedarbības multivitamīnu komplekss. Tas palīdz noteiktu slimību profilaksē un ārstēšanā.
  4. Mango pieder pie diētisko produktu kategorijas. Tāpēc to var droši iekļaut svara zaudēšanas uzturā.
  5. Mango palīdz organismam cīnīties ar brīvajiem radikāļiem, kas vājina imūnsistēmu.
  6. Saldais eksotiskais mango satur nelielu daudzumu dabisko trankvilizatoru un vitamīnu B6, kas noder ilgstošiem emocionāliem pārdzīvojumiem.
  7. Mango ir ļoti noderīgs arī cilvēka reproduktīvās sistēmas darbībai. Tas ir dabisks afrodiziaks, kas palielina seksuālo aktivitāti un seksuālo vēlmi.

Mango un spinātu smūtijs

Ja vēlaties sākt savu dienu pareizi, brokastīs pagatavojiet spinātu, mango un ābolu sulas smūtiju.

Mango un spinātu smūtijs

Sastāvdaļas:

  • 70 g spinātu;
  • 70 g mango;
  • 70 g kivi;
  • 70 g ābolu sulas;
  • 40 g Passion fruit sīrupa;
  • sasmalcināts ledus.

Pagatavošana:

  1. Kivi un mango nomizo, sasmalcina, pievieno spinātus, ābolu sulu un sīrupu.
  2. Sablendē.
  3. Pieliek sasmalcinātu ledu.
  4. Kokteili var dekorēt ar čili pāksti un apelsīna miziņu.

Mango smūtijs ar zemenēm un auzu pārslām

Smūtiju ar mango, zemenēm un auzu pārslām gatavo uz dabīgā jogurta bāzes, kas palielina tā lietderību gremošanas sistēmai. Šāds kokteilis organismā viegli uzsūcas un dod enerģiju.

Mango smūtijs ar zemenēm un auzu pārslām

Sastāvdaļas:

  • mango — 1 gab;
  • auzu pārslas — 40 g;
  • zemenes — 100 g;
  • dabīgais jogurts bez piedevām — 150 ml.

Pagatavošana:

  1. Pirms smūtija gatavošanas auzu pārslas pārlej ar jogurtu un atstāj uz 30 minūtēm, lai tas mīkstina.
  2. Šajā laikā mēs mazgājam un notīrām augļus un ogas. Mango augļiem pilnībā noņemam mizu un izņemam kaulu, mīkstumu sagriežam vairākos gabalos.
  3. Pēc 30 minūtēm visas sastāvdaļas liek blendera traukā un sablendē, līdz konsistence kļūst viendabīga.
  4. Gatavo dzērienu izrotājiet ar piparmētru zariņu. Garšīgs mango un zemeņu smūtijs ir gatavs!

Mango un banānu smūtijs

Apvienojot mango ar kivi, jūs varat iegūt unikālu saldskābo garšu. Šādam dzērienam raksturīgs mērens kaloriju saturs un ļoti augsta uzturvērtība.

Mango un banānu smūtijs

Sastāvdaļas:

  • banāni — 2 gab;
  • mango — 1 gab;
  • baziliks — 1 sauja;
  • ūdens — 200 ml.

Pagatavošana:

  1. Nomizo banāni un mango. Sagriež tos gabalos un liek krūzē.
  2. Pievieno bazilika lapiņas. Bazilika vietā var izvēlēties arī svaigas piparmētru lapiņas.
  3. Tad pielej ūdeni un samaļ kokteili. Pasniedz, pievienojot vienu kubiņu ledus.

Padoms!
Izmēģini pagatavot augļu sorbertu, ūdens vietā pievieno ledu.

Mango un ananāsu smūtijs

Smūtija — biezs dzēriens ogu, augļu vai dārzeņu veidā, kas sajaukts blenderī vai mikserī, pievienojot sulu vai pienu. Pagatavosim gardu augļu smūtiju ar ananāsiem, mango un citronu sulu.

Mango un ananāsu smūtijs

Sastāvdaļas:

  • ananāsi — 200 g;
  • mango — 125 g;
  • citronu sula — ½ tase;
  • minerālūdens — ½ tase.

Pagatavošana:

  1. Ananāsus nomizo, izņem serdi, mīkstumu sagriež gabaliņos.
  2. Mango pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu, nomizo augļus un sagriež šķēlēs.
  3. Liek mango un ananāsus blenderī un sablendē līdz viendabīgai masai.
  4. Pievienojiet citrona sulu un vēlreiz samaisiet.
  5. Smūtiju lej glāzēs, katrā pievieno nedaudz minerālūdens, samaisa un pasniedz.

Mango smūtijs ar apelsīnu

Viena no eksotiskām iespējām biezam vitamīnu kokteilim ir mango smūtijs ar apelsīnu un mandeļu pienu.

Mango smūtijs ar apelsīnu

Sastāvdaļas:

  • mango — 1 gab;
  • apelsīns — 2 gab;
  • linsēklas — 1 TK;
  • banāns — 100 g;
  • mandeļu piens — 250 ml;
  • dabīgs šķidrs medus — 10 g;
  • ledus — 4 kubi;
  • auksts ūdens — 50 ml.

Pagatavošana:

  1. Nomizoto banānu sagriežam vairākos gabalos un nosūtam uz saldētavu, lai mīkstums sacietē.
  2. Apelsīnu nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
  3. Mango noņem mizu, izņem kauliņu un sagriež mazos gabaliņos.
  4. Vispirms blenderī liec banānu, linu sēklas un ledu. Tad ielieciet mango. Pievieno apelsīnu un medu. Visu kārtīgi samaisa.
  5. Tad pievieno mandeļu pienu un sakuļ līdz konsistence kļūst viendabīga.
  6. Ja dzēriens ir biezs, pievienojiet nedaudz ūdens.

Mango smūtijs ar āboliem

Šāds dzēriens lieliski uzmundrina, remdē slāpes un dod spēku.

Mango smūtijs ar āboliem

Sastāvdaļas:

  • mango — 1 gab;
  • ābols — 3-4 gab.;
  • ābolu sula — 100 ml.

Pagatavošana:

  1. Nomizotu mango sagriež mazos gabaliņos.
  2. Ābolus nomazgājam, izņemam serdi, nomizojam un sagriežam mazos gabaliņos.
  3. Blendera traukā lielā ātrumā sasmalciniet visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl nedaudz sulas vai aukstu ūdeni.
  4. Gatavo smūtiju ar ābolu un mango ielej augstās šaurās glāzēs un pasniedz galdā, dekorējot ar mango šķēli.

Tas ir interesanti!
Indijā katru gadu tiek pārdoti 13,5 miljoni tonnu mango

Mango smūtijs ar bumbieriem

Vēl viena garšīga recepte ir mango un bumbieru smūtijs.

Mango smūtijs ar bumbieriem

Sastāvdaļas:

  • bumbieris — 1 gab;
  • mango — 2 gab;
  • ananāsu sula — 0,5 glāzes.

Pagatavošana:

  1. Mango un bumbieri nomazgā un sagriež mazos gabaliņos.
  2. Pievienojiet visas sastāvdaļas blendera bļodā un blendējiet 30 sekundes, līdz konsistence kļūst viendabīga.
  3. Gatavo smūtiju izrotājiet ar piparmētru lapiņu.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv