Piena zupa ar rīsiem un ogām

Lai iegūtu īstu maigo piena zupas ar rīsu garšu, nav nepieciešams daudz sastāvdaļu, turklāt gatavošanas laiks ir ļoti īss. Starp citu, pat iesācējs var tikt galā ar šo procesu. Un, lai gan piena zupas ir ēdiens, ko ne visi novērtēs, šī konkrētā zupa patiks ikvienam, pateicoties tās maigajai, krēmīgajai garšai ar ogu piegaršu. Ne tikai ogu, bet arī mīksto augļu izmantošana padarīs to, ka citi noteikti prasīs uztura bagātinātājus.

Sastāvdaļas
Porcijas: +5
  • Piens 1000 ml
  • Cukurs 2 ĒK
  • Sviests 50 g
  • Brūnie rīsi 170 g
  • Ogas  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 131 kcal
Olbaltumvielas: 3.22 g
Tauki: 5.46 g
Ogļhidrāti: 17.42 g
Pagatavošana
30 min.Drukāt
  • Sagatavo katliņu zupai, ogas iepriekš noskalo, ja nepieciešams, izšķiro un nomizo.
  • Ielejiet pienu mazā traukā, pagaidiet, līdz tas uzvārās, pievienojiet brūnos rīsus. Gatavojiet līdz mīkstam, vidēji 10-12 minūtes atkarībā no rīsu veida.
  • Beigās pievieno nedaudz cukura pēc garšas un sviestu, kārtīgi samaisa un dekorē ar ogām.

Padoms!
Cukura vietā izmantojiet medu, un pievienojiet nedaudz vaniļas — zupa kļūs garšīgāka un veselīgāka.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv