Zemeņu džems

Zemeņu ievārījums multivārāmajā katlā — viens no veidiem, kā novākt zemenes ziemai. Džems izrādās ir bieza konsistence, tāpēc tas ir ideāli piemērots kā mērce pankūkām, jogurtam un saldējumam.

*Recepte piemērota multikatlam Philips.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Zemeņu 1000 g
  • Cukurs 700 g
  • Vaniļas cukurs 1 TK
  • Citrona sula un mīkstums  
  • Puscitrona miziņa  
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 161 kcal
Olbaltumvielas: 0.48 g
Tauki: 0.25 g
Ogļhidrāti: 44.42 g
Pagatavošana
1 stunda. 30 min.Drukāt
  • Nomazgātas zemenes bez kātiņiem salieciet ierīces iekšējā katlā, uzberiet cukuru. Atstājiet uz stundu.
  • Iekšējo katlu ar zemenēm ielieciet ierīcē. Pielejiet citrona sulu, pievienojiet citrona mīkstumu, miziņu, cukuru un vaniļu.
  • Aizveriet vāku. Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «JAM» programmu. Ar «COOKING TIME» taustiņu noregulējiet laiku 1 stundu un 30 minūtes. Nospiediet «START» taustiņu.
  • Pēc 30 minūtēm atveriet vāku un atstājiet vaļā, lai sanāktu vēlamā konsistence.
  • Gatavo džemu salejiet burkās un aizvākojiet.

Padoms!
Noteikti noņemt putas no ievārījuma, pretējā gadījumā tas tiks uzglabāts mazāk.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv