Prosas un pupiņu zupa

Sātīga un bieza pupiņu zupa ar prosu tiek vārīta vistas buljonā ar papriku, sīpoliem un burkāniem. Pateicoties tam, ka dārzeņi nav cepti, zupa ir veselīga un diētiska.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Vistas buljons 1400 ml
  • Kartupeļi 300 g
  • Prosa 50 g
  • Konservētas baltās pupiņas 100 g
  • Burkāns 1 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Bulgāru pipari 1 gab
  • Sāls 1 TK
  • Piparu maisījums 1 TK
  • Dilles 30 g
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 36 kcal
Olbaltumvielas: 2.31 g
Tauki: 0.56 g
Ogļhidrāti: 6.11 g
Pagatavošana
30 min.Drukāt
  • Sagatavo visas zupai nepieciešamās sastāvdaļas. Nomazgājiet un sagrieziet dārzeņus. Atveriet pupiņu bundžu un noteciniet šķidrumu.
  • Pagatavo buljonu. Uzvāra vistas buljonu, liek tajā kartupeļus, prosu un vāra 5 minūtes. Tad pievieno burkānus, sīpolus un vāra vēl 5 minūtes.
  • Prosas un pupiņu zupa - 3
    Ielieciet buljonā konservētās pupiņas, papriku, sāli un piparu maisījumu. Visu samaisa, vāra vēl 10 minūtes. Nosedziet un atstājiet ievilkties 10 minūtes.
  • Prosas un pupiņu zupa - 4
    Pasniedz karstu zupu, pārkaisītu ar sasmalcinātām dillēm.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv