Nav vienas receptes jēra šurpas pagatavošanai, taču ir daži noteikumi, kas jums jāievēro. Gaļa vispirms ir jāapcep. Dārzeņiem ir daudz variāciju, bet katrā receptē ir: kartupeļi, burkāni, sīpoli un paprika. Tradicionāli visas sastāvdaļas sagriež lielos gabalos.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Jērs 500 g
- Kartupeļi 200 g
- Burkāns 100 g
- Sīpols 50 g
- Bulgāru pipari 100 g
- Ķiploki 2 g
- Augu eļļa 2 ĒK
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
- Svaigi garšaugi pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 161 ккал
Proteīns: 8.43 г
Tauki: 11.34 г
Ogļhidrāti: 5.17 г
Soļi
-
Sagatavojiet visas nepieciešamās sastāvdaļas. Gaļu atkausē. Nomazgājiet un notīriet dārzeņus.
-
Burkānus un sīpolus sagriež mazos kubiņos.
-
Kartupeļus nomizo un sagriež lielos kubiņos.
-
Neizņemiet gaļu no kauliem, sagrieziet to vienādos gabalos.
-
Nomizojiet ķiplokus un sasmalciniet garšaugus.
-
Pipari arī sagriež lielos gabalos.
-
Cepiet sīpolus un burkānus uz katliņās ar biezu dibenu, izmantojot augu eļļu.
-
Kad dārzeņi ir nedaudz brūni, pievienojiet gaļu. Cep 5-10 minūtes.
-
Lai gaļa nezaudētu savu maigo tekstūru, nesālējiet to uzreiz. Sāliet gaļu pēc garšas, kad tā ir brūna.
-
Ielejiet ūdeni. Kad ūdens uzvārīsies, samaziniet uguni.
-
Vāra kartupeļus līdz gatavībai 25-35 minūtes, pievienojot zaļumus un ķiplokus.
-
10 minūtes pirms gatavošanas pievienojiet papriku.
-
Pasniedziet zupu, dekorētu ar svaigiem zaļumiem.