Šurpa: uzbeku gaumē jēra zupa

Nav vienas receptes jēra šurpas pagatavošanai, taču ir daži noteikumi, kas jums jāievēro. Gaļa vispirms ir jāapcep. Dārzeņiem ir daudz variāciju, bet katrā receptē ir: kartupeļi, burkāni, sīpoli un paprika. Tradicionāli visas sastāvdaļas sagriež lielos gabalos.

Sastāvdaļas
Porcijas: +5
  • Jērs 500 g
  • Kartupeļi 200 g
  • Burkāns 100 g
  • Sīpols 50 g
  • Bulgāru pipari 100 g
  • Ķiploki 2 g
  • Augu eļļa 2 ĒK
  • Sāls pēc garšas
  • Malti melnie pipari pēc garšas
  • Svaigi garšaugi pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 161 ккал
Proteīns: 8.43 г
Tauki: 11.34 г
Ogļhidrāti: 5.17 г
Soļi
1 час. 30 min.Drukāt
  • Sagatavojiet visas nepieciešamās sastāvdaļas. Gaļu atkausē. Nomazgājiet un notīriet dārzeņus.
  • Burkānus un sīpolus sagriež mazos kubiņos.
  • Kartupeļus nomizo un sagriež lielos kubiņos.
  • Neizņemiet gaļu no kauliem, sagrieziet to vienādos gabalos.
  • Nomizojiet ķiplokus un sasmalciniet garšaugus.
  • Pipari arī sagriež lielos gabalos.
  • Cepiet sīpolus un burkānus uz katliņās ar biezu dibenu, izmantojot augu eļļu.
  • Kad dārzeņi ir nedaudz brūni, pievienojiet gaļu. Cep 5-10 minūtes.
  • Lai gaļa nezaudētu savu maigo tekstūru, nesālējiet to uzreiz. Sāliet gaļu pēc garšas, kad tā ir brūna.
  • Ielejiet ūdeni. Kad ūdens uzvārīsies, samaziniet uguni.
  • Vāra kartupeļus līdz gatavībai 25-35 minūtes, pievienojot zaļumus un ķiplokus.
  • Šurpa - 12
    10 minūtes pirms gatavošanas pievienojiet papriku.
  • Pasniedziet zupu, dekorētu ar svaigiem zaļumiem.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv