Vienkārša griķu zupa

Uztura speciālisti iesaka ēst karstu zupu, piemēram, griķu, vismaz reizi dienā. Galu galā paši griķi ir neticami noderīgi. Turklāt griķu zupa, pat vārīta gaļas buljonā, ir ļoti viegls un ātri sagremojams ēdiens.

Sastāvdaļas
Porcijas: +6
  • Vistas gaļa 340 g
  • Griķi 165 g
  • Kartupelis 2 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Burkāns 1 gab
  • Ķiploki 2 daiviņas
  • Augu eļļa 3 ĒK
  • Ūdens 2000 ml
  • Sāls  pēc garšas
  • Svaigi garšaugi  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 59 kcal
Olbaltumvielas: 3.34 g
Tauki: 2.53 g
Ogļhidrāti: 5.91 g
Pagatavošana
60 min.Drukāt
  • Nomazgājiet vistu, ielejiet pannā ūdeni un uzlieciet uguni. Vāram noņemiet putas, pievienojiet sāli pēc garšas un vāriet uz vidējas uguns 40-50 minūtes, līdz tās kļūst mīkstas.
  • Griķus noskalo un apcep sausā pannā, maisot, līdz parādās griķiem raksturīgā smarža.
  • Vienkārša griķu zupa - 3
    Burkānus sarīvē, sīpolu sagriež kubiņos.
  • Cepiet dārzeņus uz pannas, kas sakarsēta ar augu eļļu.
  • Kad vista izcepusies, izņem to un buljonu nokāš.
  • Vienkārša griķu zupa - 6
    Atdaliet gaļu no kauliem un sasmalciniet.
  • Kartupeļus nomizo, sasmalcina un iemērc verdošā buljonā.
  • Vienkārša griķu zupa - 8
    Kad kartupeļi ir gatavi, buljonā iemērciet sasmalcinātus sīpolus ar rīvētu burkānu. Pagatavojiet zupu vēl 5 minūtes.
  • Pēc tam nolaidiet griķu un vistas gaļu. Ļaujiet tai vārīties.
  • Tālāk pievienojiet ķiplokus un iecienītākās garšvielas pēc garšas. Pārklājiet katlu ar vāku un ļaujiet zupai ievilkties 5-10 minūtes.
  • Garda zupa ir gatava!
  • Vienkārša griķu zupa
    Pasniedz uz galda, pēc vēlēšanās dekorējot ar zaļumiem.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv