Uztura speciālisti iesaka ēst karstu zupu, piemēram, griķu, vismaz reizi dienā. Galu galā paši griķi ir neticami noderīgi. Turklāt griķu zupa, pat vārīta gaļas buljonā, ir ļoti viegls un ātri sagremojams ēdiens.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Vistas gaļa 340 g
- Griķi 165 g
- Kartupelis 2 gab
- Sīpols 1 gab
- Burkāns 1 gab
- Ķiploki 2 daiviņas
- Augu eļļa 3 ĒK
- Ūdens 2000 ml
- Sāls pēc garšas
- Svaigi garšaugi pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 59 ккал
Proteīns: 3.34 г
Tauki: 2.53 г
Ogļhidrāti: 5.91 г
Soļi
-
Nomazgājiet vistu, ielejiet pannā ūdeni un uzlieciet uguni. Vāram noņemiet putas, pievienojiet sāli pēc garšas un vāriet uz vidējas uguns 40-50 minūtes, līdz tās kļūst mīkstas.
-
Griķus noskalo un apcep sausā pannā, maisot, līdz parādās griķiem raksturīgā smarža.
-
Burkānus sarīvē, sīpolu sagriež kubiņos.
-
Cepiet dārzeņus uz pannas, kas sakarsēta ar augu eļļu.
-
Kad vista izcepusies, izņem to un buljonu nokāš.
-
Atdaliet gaļu no kauliem un sasmalciniet.
-
Kartupeļus nomizo, sasmalcina un iemērc verdošā buljonā.
-
Kad kartupeļi ir gatavi, buljonā iemērciet sasmalcinātus sīpolus ar rīvētu burkānu. Pagatavojiet zupu vēl 5 minūtes.
-
Pēc tam nolaidiet griķu un vistas gaļu. Ļaujiet tai vārīties.
-
Tālāk pievienojiet ķiplokus un iecienītākās garšvielas pēc garšas. Pārklājiet katlu ar vāku un ļaujiet zupai ievilkties 5-10 minūtes.
-
Garda zupa ir gatava!
-
Pasniedz uz galda, pēc vēlēšanās dekorējot ar zaļumiem.