17 gardas idejas, kā pagatavot zemeņu smūtijs

Zemeņu smūtijs ir lieliska iespēja garšīgai un veselīgai uzkodai. Var izmantot gan svaigas, gan saldētas ogas. Smaržīgu kokteili var viegli pagatavot mājās.

No virtuves tehnikas jums būs nepieciešams jaudīgs blenderis, pateicoties kuram visas sastāvdaļas ātri un viegli pārvērtīsies viendabīgā masā.

Lai kokteilis būtu biezs un krēmīgs, jāizmanto citas sastāvdaļas. Piemēram: banāni, kivi, mellenes, piens, kefīrs vai saldējums. Turklāt pirms pagatavošanas dzērienam var pievienot ledu.

Zemenes: kalorijas un sastāvs

100 g svaigas zemeņu mīkstuma satur 32 kcal.

Uzturvērtība uz 100 g:

  • olbaltumvielas — 0,67 g;
  • tauki — 0,3 g;
  • ogļhidrāti — 5,68 g;
  • ūdens — 90,95 g;
  • pārtikas šķiedra — 2 g.

Kas vērtīgs zemenēs: 5 ieguvumi veselībai

  1. Zemenes uzlabo ādas stāvokli, redzi, veicina šūnu atjaunošanos.
  2. Piesātina organismu ar enerģiju, cīnās ar depresiju un nogurumu.
  3. Zemenes stiprina imūnsistēmu, mazina muskuļu sāpes un atjauno audus.
  4. Attīra organismu no toksīniem, normalizē sirds muskuļa darbību.
  5. Stiprina kaulu un zobu audus, stimulē asins veidošanos, izvada no organisma smagos metālus.

Lai gan zemenes labvēlīgi ietekmē organismu, tās jāēd ar mēru un piesardzīgi, lai novērstu iespējamās blakusparādības.

Smūtijs ar zemenēm un ananāsiem

Dzērieniem jābūt ne tikai garšīgiem, bet arī veselīgiem. Pievienojiet ingveru galvenajām sastāvdaļām, un jūsu imunitāte ir aizsargāta.

Smūtijs ar zemenēm un ananāsiem

Sastāvdaļas:

  • ananāsi — 1 gab;
  • zemenes — 250 g;
  • banāns — 2 gab;
  • ingvera sakne — 1 cm;
  • baziliks — daži zari;
  • kokosriekstu ūdens — 1 glāze.

Pagatavošana:

  1. Ananāsu mīkstumu sagriež mazos kubiņos un liek blenderī.
  2. Nomazgājiet zemenes un pēc tam pārgrieziet ogas uz pusēm. Pievienojiet ananāsiem zemenes kopā ar bazilika lapām, mizotiem banāniem un ingvera sakni.
  3. Pievieno kokosriekstu ūdeni un sakuļ līdz konsistence kļūst viendabīga.

Smūtijs ar kokosriekstu pienu un zemenēm

Zemeņu sezonā no šīs ogas varat pagatavot lielu skaitu gardu ēdienu, konditorejas izstrādājumu un dzērienu. Šodien pagatavosim neticami garšīgu, veselīgu, vienkāršu un ātri pagatavojamu dzērienu — zemeņu smūtiju ar kokosriekstu pienu.

Smūtijs ar kokosriekstu pienu un zemenēm

Sastāvdaļas:

  • zemenes — 300 g;
  • kokosriekstu piens — 3-4 ĒK;
  • šķidrais medus — 1-2 ĒK;
  • piparmētra — 4-5 lapas;
  • kokosriekstu skaidiņas — pēc izvēles.

Pagatavošana:

  1. Zemenes notīram, nomazgājam zem tekoša ūdens, lielas ogas var sagriezt gabaliņos.
  2. Blenderī ielej kokosriekstu pienu, pievieno zemenes, piparmētru un šķidru medu.
  3. Sakuļ blendera saturu līdz viendabīgai masai. Labāk ar karoti noņemt putas no gatavā smūtija virsmas, tad dzēriens izskatīsies apetītlīgāk.
  4. Gatavo smūtiju lej glāzēs, dekorē ar zemeņu šķēlītēm un pa virsu pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.

Zemeņu-banānu smūtijs

Zemeņu banānu smūtijs ir viegls, garšīgs un barojošs gardums, ko var pagatavot dažu minūšu laikā.

Zemeņu-banānu smūtijs

Sastāvdaļas:

  • zemenes — 400-500 g;
  • banāns — 2 gab;
  • piens — 500 ml;
  • cukurs vai medus — pēc izvēles.

Pagatavošana:

  1. Zemenes nomazgā un sagriež uz pusēm.
  2. Banānu nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
  3. Augļus liek blendera traukā. Pēc izvēles pievienojiet 1-2 ēd.k. cukurs (pielāgojiet cukura daudzumu atkarībā no augļa salduma un jūsu garšas vēlmēm).
  4. Sastāvdaļas sablenderē dažas minūtes, līdz iegūst viendabīgu augļu biezeni. Pievieno pienu un vēlreiz sakuļ (1-2 minūtes lielā ātrumā).
  5. Zemeņu banānu smūtijs ir gatavs. Labu apetīti.

Smūtijs ar zemenēm un hurmu

Iesakām pagatavot biezu un saldu smūtiju ar hurmu un zemenēm, pievienojot apelsīnu sulu un banānu. Šis dzēriens jums noteikti patiks.

Smūtijs ar zemenēm un hurmu

Sastāvdaļas:

  • zemenes — 100 g;
  • hurma — 1 gab;
  • banāns — 1 gab;
  • apelsīns — 1 gab;
  • piparmētra — dekorēšanai.

Pagatavošana:

  1. Nomazgājiet hurmas, noņemiet plāno mizu un izņemiet sēklas. No apelsīniem izspiež sulu.
  2. Blendera traukā liek noskalotas zemenes. Banānu notīram, nejauši sagriežam un arī liekam blenderī.
  3. Banānam un zemenēm pievienojiet hurmas mīkstumu un apelsīnu sulu.
  4. Saputojiet visas sastāvdaļas lielā ātrumā līdz viendabīgai masai.
  5. Ja dzēriens ir biezs vai salds, pievienojiet vairāk apelsīnu sulas vai minerālūdens.

Tas ir interesanti!
Lielākā zemene svēra aptuveni 250 gramus, un tās diametrs sasniedza gandrīz 30 centimetrus.

Zemeņu smūtijs uz kefīra

Gardu un atsvaidzinošu dzērienu var pagatavot tikai no 2 sastāvdaļām: zemenēm un kefīra!

Zemeņu smūtijs uz kefīra

Sastāvdaļas:

  • zemenes — 1 glāze;
  • kefīrs — 300 ml;
  • medus — pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Noskalo zemenes, nosusina uz papīra dvieļa un pārgriež uz pusēm.
  2. Blendera traukā liek noskalotas zemenes.
  3. Pievienojiet medu pēc garšas (2-3 tējkarotes).
  4. Ielej kefīru un sakuliet visas sastāvdaļas līdz konsistence kļūst viendabīga.
  5. Dzērienu lej glāzēs, dekorē ar piparmētru lapiņām.

Smūtijs ar saldētām zemenēm

Smūtijus var pagatavot ne tikai no svaigiem augļiem un dārzeņiem, bet arī no saldētiem. Piemēram, no zemenēm ar jogurta piedevu!

Smūtijs ar saldētām zemenēm

Sastāvdaļas:

  • saldētas zemenes — 150 g;
  • nesaldināts jogurts — 120 g;
  • medus — pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Saldētās zemenes izņemam no saldētavas un atstājam uz 20-25 minūtēm, lai ogas atkūst un ļauj izplūst sulai. Neizlejiet sulu!
  2. Kopā ar sulu samaisiet zemenes ar iegremdējamo blenderi.
  3. Pievienojiet zemeņu biezenim nesaldinātu jogurtu (piemēram, grieķu).
  4. Saldumam var pievienot nedaudz medus.
  5. Vēlreiz sakuliet glāzes saturu līdz konsistence kļūst viendabīga.
  6. Smūtijs ar saldētām zemenēm gatavs! Lej glāzēs un izbaudi!

Zemeņu smūtijs ar auzu pārslām

Zemeņu smūtijs ar auzu pārslām ir veselīgs, barojošs un ļoti garšīgs kokteilis, kura pagatavošana neaizņem daudz laika.

Zemeņu smūtijs ar auzu pārslām

Sastāvdaļas:

  • zemenes — 200 grami;
  • auzu pārslas — 2 ĒK;
  • silts piens — 50 ml;
  • kefīrs 1% — 300 ml;
  • pūdercukurs — 1-2 ĒK;
  • malta kanēļa — šķipsniņa;
  • ledus kubi;
  • piparmētras dekorēšanai.

Pagatavošana:

  1. Ielejiet auzu pārslas ar siltu pienu, lai pārklātu ar vāku un ļaujiet nostāvēties 5 minūtes.
  2. Nomazgājiet zemenes, atbrīvo no kātiņiem un pārgrieziet uz pusēm.
  3. Blendera traukā apvienojiet ogas, pārslas ar pienu, kefīru un pūdercukuru. Sakuļ līdz viendabīgai masai.
  4. Gatavo smūtiju lej glāzēs. Ja vēlaties, pievienojiet ledu, šķipsniņu malta kanēļa un izrotājiet ar piparmētru.

Zemeņu smūtijs bez piena

Smūtijs bez piena ir lieliska iespēja gardām un veselīgām brokastīm. Smaržīgu kokteili ir viegli pagatavot mājās.

Zemeņu smūtijs bez piena

Sastāvdaļas:

  • zemenes — 300 g;
  • ūdens vai sula — 500 ml;
  • medus — 1 ĒK;
  • cukurs vai agaves sīrups — pēc garšas;
  • ledus — 10 kubi.

Pagatavošana:

  1. Nomazgājiet zemenes, nosusiniet ar dvieli, saspiežu ar dakšiņu tā, ka beigās izskatās kā sablenderēta masa un nosūtiet uz blenderi.
  2. Pievieno ledus gabaliņus un pārlej ar dzeramo ūdeni.
  3. Pēc garšas pievieno saldinātājus – cukuru vai agaves sīrupu.
  4. Sakuļ produktus ar blenderi līdz konsistence kļūst viendabīga.
  5. Zemeņu smūtijs bez piena, lej glāzē un dekorē ar atlikušajām ogām.

Tas ir interesanti!
Tautas medicīnā zemenes iesaka pret galvassāpēm, jo ​​ogas nelielās devās satur tās pašas vielas, kas aspirīnā.

Zemeņu smūtijs ar saldējumu

Zemeņu smūtijs ar saldējumu ir garšīgs un veselīgs deserts, kas lieliski piemērots karstām vasaras dienām.

Zemeņu smūtijs ar saldējumu

Sastāvdaļas:

  • piens — 100 ml;
  • vaniļas saldējums — 100 g;
  • zemenes — 150 g.

Pagatavošana:

  1. Sagatavo zemenes: nomazgā, nosusina, sagriež gabaliņos un liek blenderī.
  2. Pievieno saldējumu un pārlej ar aukstu pienu.
  3. Sablendē visas sastāvdaļas, līdz izveidojas vienmērīgs un pasniedz.

Zemeņu un spinātu smūtijs

Zemeņu spinātu smūtijs ir lieliska iespēja diētiskām brokastīm vai vakariņām. Ja vēlas, dzērienu var papildināt ar medu, kas piešķirs lādiņu un mundrumu.

Zemeņu un spinātu smūtijs

Sastāvdaļas:

  • zemenes — 100 g;
  • beztauku kefīrs — 125 ml;
  • cukurs — 1 ĒK;
  • ledus — 5 kubi;
  • spināti — daži zariņi.

Pagatavošana:

  1. Nomazgā zemenes, noņem kātiņus, nosusina un sagriež gabaliņos.
  2. Noskalojiet spinātus zem tekoša auksta ūdens, lai noņemtu visus netīrumus. Labi nosusiniet lapas ar papīra dvieli.
  3. Sagatavotās zemenes un spinātu lapas liek blendera traukā.
  4. Pievieno cukuru un ielej kefīru.
  5. Lai smūtijs paliktu atdzesēts, pievienojiet ledus gabaliņus.
  6. Visus produktus samaļ līdz konsistence kļūst viendabīga.

Smūtijs ar zemenēm un piparmētru

Zemeņu piparmētru smūtijs ir lielisks atsvaidzinošs dzēriens vasaras karstumā. Jūsu bērniem patiks šis kokteilis!

Smūtijs ar zemenēm un piparmētru

Sastāvdaļas:

  • banāni — 1 gab;
  • zemenes — 160 g;
  • piparmētra — 10 lapas.

Pagatavošana:

  1. Sagatavo nepieciešamās smūtija sastāvdaļas: zemenes, banānu un piparmētru.
  2. Noņemiet zemenēm kātus, noskalojiet un ievietojiet blenderī.
  3. Tur pievienojiet gabaliņos sagrieztu banānu un nomazgātas piparmētru lapas.
  4. Visas sagatavotās sastāvdaļas sablenderē līdz viendabīgai masai.
  5. Gatavo smūtiju lej glāzē, dekorē pēc patikas.

Krēmīgs smūtijs ar zemenēm, ābolu un kanēli

Garšīgs smūtijs ar patīkamu zemeņu aromātu un neticami maigu garšu. Šo smūtiju var pagatavot ar svaigām vai saldētām ogām.

Krēmīgs smūtijs ar zemenēm, ābolu un kanēli

Sastāvdaļas:

  • 5 gab. zemenes (svaigas vai saldētas);
  • 1 ābols;
  • 250 ml. kefīrs;
  • ½ TK malta kanēļa;
  • 1 ĒK dabīgais medus.

Pagatavošana:

  1. Pirms gatavošanas nomizojiet ābolu, atbrīvojieties no serdes un sēklām.
  2. Nomizoto ābolu sagriež gabaliņos un liek blendera traukā. Zemenes nav jāsasmalcina.
  3. Pārējām sastāvdaļām pieber kanēli, pievieno medu un visu pārlej ar kefīru.
  4. Visas sastāvdaļas sakuļ, līdz viendabīgai masai.
  5. Gatavo zemeņu smūtiju lej glāzēs.

Tas ir interesanti!
Neskatoties uz saldeno garšu, zemenes satur mazāk cukura nekā skābākais citrons.

Zemeņu un bazilika smūtijs

Pievienojiet smūtijam dažus bazilika zariņus, lai izceltu zemeņu garšu un piešķirtu dzērienam pikantu noti. Rezultāts ir ļoti garšīgs atsvaidzinošs kokteilis.

Zemeņu un bazilika smūtijs

Sastāvdaļas:

  • 150-200 g zemeņu;
  • 1 vidējs banāns;
  • 2 zaļā bazilika zariņi;
  • 2 saujas ledus.

Pagatavošana:

  1. Zemenes atbrīvo no kātiņiem, pārgrieziet lielas ogas uz pusēm. Banānu nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Ievietojiet zemenes un banānu blenderī.
  2. Bazilikam noņem kātus, ar rokām saplēš lapas, pievieno blenderī kopā ar ledu. Sablendē, līdz izveidojas vienmērīgs un pasniedz.

Smūtijs ar ķiršiem un zemenēm

Saldo ķiršu un zemeņu smūtiji ir izsmalcināts gardums, kas patiks gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Smūtijs ar ķiršiem un zemenēm

Sastāvdaļas:

  • 165 gr. ķirši (bez kauliņiem);
  • 150 gr. zemenes;
  • 250 ml piena;
  • 1 gr. vanilīns;
  • cukurs vai medus pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Nomazgājiet zemenes un ķiršus. Atbrīvot ķiršus no kauliņiem, vienlaikus noņemot zarus.
  2. Blendera traukā pievienojiet zemenes, ķiršus, cukuru (vai medu).
  3. Ielej 100 ml piena un sajauc visas sastāvdaļas.
  4. Ogu masai pievieno atlikušo pienu un sakuļ viendabīgā masā.
  5. Pēc tam pievienojiet vanilīnu un vēlreiz ieslēdziet ierīci uz 10 sekundēm.
  6. Dzērienu atdzesē, lej glāzēs un pacienā visus.

Zemeņu un melleņu smūtijs

Iesaku izmēģināt neparasti garšīgu, veselīgu un smaržīgu zemeņu-melleņu smūtiju. Šis biezais dzēriens patiks pieaugušajiem un bērniem.

Zemeņu un melleņu smūtijs

Sastāvdaļas:

  • saldētas zemenes — 1 glāze;
  • saldētas mellenes — ½ glāze;
  • piens — ½ glāze;
  • jogurts — 170 g;
  • medus — pēc izvēles.

Pagatavošana:

  1. Mellenes un zemenes liek blenderī, pievieno pienu un jogurtu.
  2. Sakuļ, līdz konsistence kļūst viendabīga. Ja vēlaties, pievienojiet medu un vēlreiz samaisiet.
  3. Lej ogu smūtiju glāzēs un pasniedz.

Biezpiena smūtijs ar zemenēm un jāņogām

Ļoti skaistu smūtiju iegūst, apvienojot divus kokteiļus: zemeņu un jāņogu.

Biezpiena smūtijs ar zemenēm un jāņogām

Sastāvdaļas:

  • biezpiens — 1 glāze;
  • saldētas zemenes — 5 gab;
  • saldētas jāņogas — 1 ĒK;
  • medus — 1 TK;
  • jogurts — ⅓ glāze.

Pagatavošana:

  1. Lai pagatavotu šo divslāņu smūtiju, vispirms blenderī samaļ saldētas zemenes un medu.
  2. Blenderī sakuļ jogurtu, biezpienu un jāņogas.
  3. Paņem glāzi, tai vidū ieliec silikona lāpstiņu un vienā pusē pārlej zemeņu smūtiju, bet otrā – biezpiena smūtiju.

Zemeņu un kazeņu smūtijs

Ogu smūtijus vasarā var pagatavot katru dienu, jo tas aizņem tikai 5 minūtes! Īpaši garšīgs ir kokteilis ar zemenēm un kazenēm.

Zemeņu un kazeņu smūtijs

Sastāvdaļas:

  • zemenes — 80 g;
  • kazenes — 80 g;
  • kefīrs — 250 ml;
  • cukurs — 40-50 g.

Pagatavošana:

  1. Rūpīgi nomazgājiet kazenes un zemenes.
  2. Blendera bļodā pievienojiet ogas, cukuru (vai citu saldinātāju pēc garšas).
  3. Ielej kefīru ar jebkādu tauku saturu.
  4. Sakuļ visu apmēram 2-3 minūtes, lai ogas pārvēršas biezenī un to gabaliņi nesanāk dzērienā.
  5. Krāsaino zemeņu un kazenes kokteils pārlej glāzēs un pasniedz.

Tas ir interesanti!
100 grami zemeņu satur vairāk nekā 90% no C vitamīna dienas vērtības pieaugušajam.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv