Tomātu zupa ar rīsiem

Lai sevi uzmundrinātu, pagatavojiet gardu un barojošu biezzupu no tomātiem, dārzeņiem un rīsiem. Spilgta un smaržīga tomātu zupa multivārāmajā katlā tiek pagatavota ļoti vienkārši.

*Recepte piemērota multikatlam Philips.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Eļļas 3 ĒK
  • Sīpols 1 gab
  • Burkāns 2 gab
  • Ķiploki 2 daiviņas
  • Lauru lapa 2 gab
  • Smaržīgo piparu 4 gab
  • Cukurs 1 TK
  • Šķidra tomātu biezeņa 700 ml
  • Ūdens 1000 ml
  • Rīsi 120 g
  • Skābais krējums 4 ĒK
  • Baziliks  pēc garšas
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 51 kcal
Olbaltumvielas: 1.54 g
Tauki: 0.23 g
Ogļhidrāti: 10.54 g
Pagatavošana
40 min.Drukāt
  • Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «FRY» programmu. Ar «COOKING TIME» taustiņu noregulējiet laiku 10 minūtes. Nospiediet «START» taustiņu.
  • Iekšējā katlā ielejiet eļļu, saberiet sīpolus, ķiplokus un burkānus, izcepiet tos, ik pa laikam pamaisot.
  • Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «BOIL» programmu. Ar «COOKING TIME» taustiņu noregulējiet laiku 30 minūtes. Nospiediet «START» taustiņu.
  • Saceptajiem dārzeņiem pielejiet aptuveni 1 litru ūdens, pievienojiet lauru lapas un smaržīgos piparus, aizveriet vāku.
  • Pēc 10 minūtēm pievienojiet tomātu biezeni, rīsus un baziliku, pieberiet sāli un piparus, aizveriet vāku un turpiniet vārīt līdz 30 minūšu programmas beigām. Pēc tam paceliet vāku, pieberiet cukuru. Dažas ēdamkarotes karstās zupas samaisiet ar krējumu un iegūto masu salejiet zupā.

Tomātu zupu lej dziļās bļodiņās, pārkaisa ar rīvētu parmezānu, dekorē ar svaigām pētersīļu lapiņām.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv