Siera zupa ar sarkanām zivīm

Šis ir tradicionāls somu ēdiens, ko gatavo gan svētkos, gan darba dienās, to vienmēr var atrast jebkurā somu restorānā un kafejnīcā. Zupu ar sarkanajām zivīm var pagatavot ne tikai ar krējumu, bet arī ar kausētu sieru.

Sastāvdaļas
Porcijas: +8
  • Buljons 1000 ml
  • Kartupelis 3 gab
  • Saldētas zivis 250 g
  • Sīpols 1 gab
  • Burkāns 150 g
  • Kausēts siers 150 g
  • Selerijas kāts 1 gab
  • Krējums 10% tauku 150 ml
  • Sviests 1 ĒK
  • Jūras sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
  • Spināti  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 69 kcal
Olbaltumvielas: 4.71 g
Tauki: 3.23 g
Ogļhidrāti: 5.26 g
Pagatavošana
30 min.Drukāt
  • Pagatavo zupas pamatni. Ielieciet kartupeļus un seleriju buljonā. Kamēr dārzeņi vārās, apcep sīpolus un burkānus. Apceptos dārzeņus pārliek buljonā un visu kopā vāra, līdz kartupeļi mīksti.
  • Pievieno sieru un krējumu. Pagaidiet, līdz siers izšķīst. Ielieciet zivis un spinātus, sāli un piparus. Pagatavojiet vēl 7 minūtes.
  • Siera zupa ar sarkanām zivīm - 3
    Pirms pasniegšanas zupas šķīvi dekorē ar spinātiem.

Padoms!
Pērciet jaunos kartupeļus, tiem ir maigāka garša un vairāk vitamīnu. Izvēlieties piena produktus no uzticamiem ražotājiem un rūpīgi pārbaudiet derīguma termiņus.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv