Auzu pārslu cepumi bez cukura

Auzu pārslu cepumu pagatavošanas process aizņems tikai 20 minūtes, un rezultāts neatstās vienaldzīgu pat izsmalcinātāko gardēdi! Recepte satur sēklas un žāvētus augļus, kas padara desertu veselīgu, savukārt banāns un medus piešķir cepumiem saldumu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Auzu pārslas 400 g
  • Banāns 2 gab
  • Rozīnes 200 g
  • Saulespuķu sēklas 35 g
  • Baltais sezams 45 g
  • Cepamais pulveris 1 TK
  • Sāls  pēc garšas
  • Medus  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 287 kcal
Olbaltumvielas: 8.1 g
Tauki: 7.3 g
Ogļhidrāti: 47.18 g
Pagatavošana
20 min.Drukāt
  • Nomizo banānus. Noskalojiet rozīnes aukstā ūdenī, pēc tam iemērciet verdošā ūdenī 10-15 minūtes. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170°C.
  • Banānus sagriež šķēlēs un liek bļodā.
  • Saspiež banānus ar dakšiņu vai karoti.
  • Banānu masai pievieno auzu pārslas, cepamo pulveri, sāli un medu. Rūpīgi samaisiet sastāvdaļas.
  • Iegūtajā maisījumā pievienojiet rozīnes un sēklas, un pēc tam atkal visu samaisiet.
  • Auzu pārslu cepumi bez cukura - 6
    No iegūtās mīklas veido cepumus un liek uz pergamenta.
  • Nosūtiet cepumus cepeškrāsnī, lai ceptu 30 minūtes 170°C temperatūrā.
  • Gatavos cepumus pārliek uz šķīvja.

Padoms!
Lai cepumi būtu veselīgāki, pievienojiet tiem riekstus, bet medu aizstājiet ar topinambūru sīrupu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv